Select Page

Picassent

Picassent és un municipi valencià de la comarca de l’Horta Sud. Forma part de l’àrea metropolitana de València, a 17 km de la ciutat. Té una població de 20.000 habitants aproximadament i està situat a 50 m sobre el nivell del mar.

Gastronomia:

L’arròs en perol (amb fesols, nap i carn de porc) i la popular pilota dolça (amb ametla, pa, sucre i canella) són els plats més representatius de la gastronomia de Picassent. Un bon lloc on tastar la típica cuina valenciana és la localitat de Picassent. Entre els plats més populars hi destaquen la tradicional paella, l’olla, el potatge de cigrons, l’arròs amb fesols i naps o amb carn anomenat l’espardenyà.

Interés turístic:

L’església de Sant Cristòfol i l’ermita de la Mare de Déu de Vallivana (les dues del segle XVIII), són els principals monuments de Picassent, així com la Torre d’Espioca.
Els paratges de la Cova de l’Àguila i la Cova de Moneders, el Motlló de l’Almut, la Font de Ninyerola i la Font de l’Omet, són els paratges naturals més destacats de Picassent.

Cal destacar que dins d’aquests monuments més representatius potser el més important siga la Torre d’Espioca d’origen musulmà data del segle XI es troba ubicada dins del castell de Picassent, es tracta d’una fortificació de caràcter defensiu que tenia com a finalitat la vigilància i defensa d’aquesta zona de l’horta.

L’església parroquial de Sant Crisatòfol data del segle XVII i el seu estil predominant és el neoclàssic, en la ubicació actual va existir anteriorment una mesquita. És un dels edificis més valorats i estimats per la població.

Festes:

Les festes majors tenen lloc el 10 de juliol, en honor de Sant Cristòfol (amb setmana taurina de gran tradició), i el 8 i 9 de setembre se celebra la festivitat de la Mare de Déu de la Vallivana i el Crist de la Fe, amb ofrena de flors, cavalcada, fira de maquinària agrícola, etc. També se celebra la tradicional festivitat del Nou d’Octubre on es commemora la conquista del rei Jaume I en l’anomenat Dia de la Comunitat Valenciana.

Tourist Info Valencia - Paz

Carrer Paz 48 C.P: 46003 Valencia
Telf: 963986422
Fax: 963986421
Email: infoturistica@visitvalencia.com
Web: http://www.comunitatvalenciana.com
Horari:
De L a V de 9:00 a 20:00h. S de 10:00 a 20:00 horas. D y festius de 10 a 14 h