Select Page

Villar del Arzobispo

Villar del Arzobispo, situat a uns 50 km de València, es troba a la comarca dels Serrans i es conforma com a porta d’entrada a una de les més abruptes, però belles, comarques de la Comunitat Valenciana. Aquest municipi, poblat des de temps immemorials, arreplega els vestigis de totes les cultures que han passat per ell. Així ho acrediten els jaciments arqueològics, els poblats iberoromans, els aljubs, els molins i els monuments d’un cert rang que trobem a la vila. Deu el seu nom als romans, ja que Villar significa «conjunt de viles», més tard els àrabs l’anomenarien Banaduf «el que toca el pandero». El sobrenom «de l’arquebisbe» és a causa de la concessió que li va fer el rei Carles IV, alhora que atorgava al poble el títol de vila reial. El palau arquebisbal de la població va ser proposat a l’emperador Carles V com a residència per a curar la seua malaltia, ja que es considerava que el Villar era el lloc «més sa d’Espanya».

Gastronomia:

S’ha de degustar la rica gastronomia típicament serrana, entre la qual destaquen els guisats de carn i verdures (olla churra), vins (Viña Villar) i pastes (congretes i rollicos d’anís.)
Productes Típics:

– Vi i oli d’oliva
Cooperativa Vinícola de Villar
C/ Enginyer Tamarit, 12
Telèfon: 962 720 050

Bodegas Comeche
C/ Enginyer Tamarit, 10
Telèfon: 962 720 088

– Rebosteria i pastes típiques
En tots els forns locals

– Carns i embotits
En les carnisseries i comerços locals

Interés turístic:

El nucli antic del poble, el conjunt de la vila antiga La Solana, proporciona al visitant un agradable recorregut pels carrers estrets i empinats, que ofereixen vistes al camp. La plaça de Las Bochas és de visita obligada, ja que es troba als peus de l’església i del palau. També l’ermita en honor de Sant Vicent, les fonts, i el museu etnogràfic «la Casa de los Cinteros».
Més informació:
http://www.turismo.villardelarzobispo.es/
www.villardelarzobispo.es
On trobar-nos
Plaça de l’Església, 1 – 46170 El Villar
Oficina de Turisme

Telèfon: 962 720 002 (Ajuntament del Villar)

Festes:

Les festes majors se celebren el 24 de gener, en honor de la Mare de Déu de la Pau; el 16 d’agost, festivitat de Sant Roc, se celebren les festes d’estiu que duraran huit dies, durant els quals les revetles i les celebracions religioses i lúdiques en conformen la programació. Són molt coneguts a tota la comarca, i fora d’ella, els Carnestoltes del Villar, dels quals destaca l’enterrament i la crema de la morca l’última nit.

Tourist Info Villar del Arzobispo

Tel: 962720002 (Ajuntament)