Select Page
Valencia Turismo > Destinos > L`Horta > Alfara del Patriarca > Alfara del Patriarca

Alfara del Patriarca

Alqueria musulmana reconquistada per Jaume I el 1249. El terreny del municipi és totalment pla a excepció del Barranc del Carraixet, que el creua de nord a sud. El traçat de la Reial Séquia de Montcada també travessa el municipi. Les poblacions limítrofs són Foios, Montcada, Vinalesa i les pedanies de Carpesa i Benifaraig.

Interés turístic:

– Església Parroquial. Edifici barroc edificat el 1732 en el solar que ocupava l’antic temple gòtic edificat per la família Jàfer.

– Casa de la Sirena. És una de les escasses alqueries fortificades que encara queden a la comarca de l’Horta de València. A pesar d’estar integrada en el nucli urbà de Benifaraig, forma part del terme d’Alfara. Rep aquesta denominació perquè en l’escut (conservat actualment en l’ajuntament) apareix una dona rodejada per una serp. Encara que la façana es troba en un relatiu bon estat, l’abandó de la finca està fent que es deteriore ràpidament.

– Palau de Cruïlles. Aquesta construcció senyorial de fortes torres en els seus cantons, de les quals només en queda una i tres plantes, es troba situada en el centre del nucli urbà. Es troba en molt bon estat de conservació, encara que ha patit grans reformes. Actualment és propietat de l’ajuntament que el destina a fins culturals i ha sigut declarat Bé d’Interés Cultural.

Festes:

Com en la majoria de poblacions de l’àrea metropolitana de València, les Falles són unes de les seues festes i tenen lloc del 15 i al 19 de març.
Les seues festes patronals se celebren durant la segona quinzena d’agost.

El 9 d’octubre , també és un dia important on organitzem diferents actes, parc infantil, paelles , i ball, on participen famílies senceres, associacions i grups d’amics, arribant a menjar mes de 2000 persones .
La cavalcada de reis ,5 de gener, és una de les mes importants festes d’Alfara del Patriarca.

Tourist Info Alfara del Patriarca

Telf.: 96 139 19 46 Ajuntament