Select Page

Zarra

Zarra és el poble més xicotet de la Vall d’Ayora-Cofrentes no obstant això és el destí ideal per a gaudir d’una estada de turisme rural , natural i també cultural Us ajudem a organitzar vostra escapada, perquè no us perdeu res!
Què veure a Zarra?
El nucli urbà de Zarra té varietat de llocs amb molt d’encant per descobrir, a més dels seus carrerons empinats que mostren el seu traçat medieval, podeu visitar l’Església de Santa Ana del segle XVIII, un detall curiós és la seua torre Torre Campanario, que es troba exempta alçant-se imponent enmig de la Plaça, molt recomanable acostar-se al seu recentment restaurat Safareig públic.
Alguna cosa que sens dubte cridarà la vostra atenció és la Ruta de l’Art, en la qual s’han reproduït alguns dels quadres més importants de la història en murs i façanes. La famosa Mona Lisa o Les Meninas de Velázquez són algunes de les obres que podeu contemplar a Zarra!
Naturalesa
Heu d’incloure obligatòriament en la vostra visita un passeig pel Bosc Encantat, un lloc màgic en el qual els arbres han sigut “vestits” amb coloristes creacions de punt de ganxo i les “Eres”, espais naturals destinats a la trilla que actualment s’han convertit en Miradors, on us eixiran unes fotos espectaculars.
Senderisme
Ruta de la Hoz
Ruta senderista de gran bellesa paisatgística. És un bell recorregut circular de 12 km. aproximadament que s’inicia i acaba en la cèntrica plaça d’aquesta localitat. Discorre per camins sense asfaltar, sendes i fins i tot per dins de la canalització d’aigües de la Falç, al costat del llogaret en ruïnes, convertint-se en un itinerari molt especial i recomanable per a realitzar a la província de València.
Ruta del Misteri de la Hoz
Ruta familiar de 5 km. aproximadament. Una adaptació de la ruta llarga, més accessible per a tots els amants d’aquesta pràctica, amb joc i elements que desperten la imaginació dels més xicotets de la casa.

Gastronomia
La Gastronomia és un altre dels elements destacables del nostre municipi, malgrat pertànyer a la província de València la nostra gastronomia es troba molt influenciada per Castella-la Manxa destacant els gaspatxos manxecs, el potatge i la gatxamiga. Dins de la rebosteria tenim les coques, els rotllos de mel i les tonyes *zarrinas. El màxim representant dels nostres productes són les cireres que es crien a l’abric de les muntanyes que envolten el municipi. Els embotits elaborats de manera artesanal i els pernils casolans són coneguts i valorats en els diferents pobles de la Vall.

A part dels tradicionals festejos taurins a l’agost es realitzen dues fires anuals que reben multitud de visitants.
La Fira de la Matança.
Es realitza entorn de la festivitat de Tots Santos. En aquesta Fira es recrea la tradició ancestral d’una matança del porc, tal com es feia a les cases antigament. La programació es completa amb activitats culturals, actuacions, visites turístiques i degustació de tota la gastronomia popular.
Fira Mercat de la Cirera.
La data varia entorn a la fi de maig o principis de juny, depenent del punt àlgid de recollida de la collita. Una ocasió per a comprar cireres directament de l’agricultor alhora que podem conéixer i provar la gastronomia relacionada amb aquesta fruita de temporada perquè Zarra és terra de cireres!

Després de tota aquesta informació Ja podeu preparar vostra escapada! Per a organitzar millor aqueix viatge, contactar amb l’Oficina de Turisme per email turismo@zarra.org o telèfon 678 18 20 26.

Turisme Zarra

C/ Panoja 2

Tlf: 678 18 20 26

Email: turismo@zarra.org

Web: www.zarra.es