Select Page

Real

Real, també conegut com Real de Montroi, està situat a la Ribera Alta. Dista 27 km de València i té una població de 2.300 habitants, aproximadament. Dins del relleu destaca el riu Magre, el cabal del qual s’aprofita per a regar les hortes. Entre les elevacions muntanyoses destaquen la Serreta, l’Esperó, el Carritxal i les llomes del Penyasco i de Sogrony. L’economia es basa principalment en l’agricultura de secà i de regadiu.

Gastronomia:

Destaquen, a nivell gastronòmic, plats com l’arròs amb fesols i naps (amb cansalada, mà i orella de porc, botifarra, fesols, naps i arròs), i també els dolços de renom com les orelletes.

Interés turístic:

Municipi fonamentalment agrícola, dedicat al cultiu dels cítrics que conserva el folklore local en el Ball de la plaça, una dansa tradicional que s’executa amb una torxa al centre. L’església parroquial és un edifici alçat el 1587 d’estil gòtic florit, encara que posteriorment ha patit nombrosos afegits i innovacions. En la part alta d’un turó es conserven les restes del castell denominat dels Alcalans, construït pels musulmans.

Festes:

Les festes patronals se celebren a principi de juliol en honor de Sant Pere Apòstol. Entre els diversos actes organitzats destaca la cavalcada, totalment artesanal i feta per la gent del poble mateixa

Tourist Info Alzira

Plaza del Reino
46600, Alzira.
Tel.: 962419551
Email: alzira@touristinfo.net