Select Page

Manuel

Municipi situat al sector meridional de la Ribera Alta, al marge dret del riu Albaida. El riu Albaida creua el terme de sud-est a nord-oest, i al seu marge esquerre s’alcen les serres de les Salines, l’altura màxima de les quals a penes arriba als 109m.

Gastronomia:

Destaca el dolç de la zona conegut com arnadí, dolç de carabassa, moniato i ametla, com també l’arròs al forn.

Interés turístic:

El Paratge Natural Municipal de les Salines, que comprén terrenys pertanyents al municipi de Manuel, reuneix valors naturals, paisatgístics, de patrimoni cultural i recreatiu. L’àmbit del Paratge de les Salines comprén una àrea de relleu suau, format per tossalets la cota màxima dels quals s’eleva a 110 m sobre el nivell del mar.

Festes:

El 2 de febrer se celebra la Candelària. L’origen d’aquesta festa és el fet que el 17 de gener es tancaven les séquies per a netejar-les i fer-hi obres, i el 2 de febrer es tornaven a obrir per al reg. A més, se celebren els quaranta dies des que Jesús va nàixer, i els seus pares el van portar al temple per a presentar-lo al Senyor. S’organitza el Porrat típic (fira de fruits secs, llepolies i torrons), a més d’una processó. L’últim cap de setmana de juny té lloc la festivitat de les Filles de Maria, en honor de la Immaculada Concepció, festa organitzada per les joves del poble que compleixen els 18 anys. El segon cap de setmana d’agost se celebra, des del 2007, la festa de moros i cristians. Les festes patronals són el primer cap de setmana de setembre, en honor de la Mare de Déu de la Misericòrdia. Se celebren misses, processons, i s’organitzen focs artificials, activitats esportives, sopars populars, orquestres, etc.

Tourist Info Alzira

Plaza del Reino
46600, Alzira
Tel.: 962419551
Email: alzira@touristinfo.net