Select Page

Novetlé

Novetlé està en terreny pla, en la ribera del riu Cànyoles, als peus de la Sierra Vernissa. Té una altitud de 84 m sobre el nivell del mar.

Gastronomia:

Els plats més típics de Novetlé són els elaborats amb arròs com la paella i la cassola d’arròs al forn (arròs al forn).

Interés turístic:

Els monuments més importants són l’Església Parroquial de La nostra Senyora del Rosario, construïda en el s. XVI i la Casa de Senyoria, popularment coneguda també com el “Palau de Tallada” (s. XVIII) i l’antic safareig municipal. Novetlé compta també amb diversos espais naturals d’interès, com són el llit del riu i una estreta franja de la serra Vernissa, amb la pujada a la Penya de Sant Diego.

Festes:

Novetlè celebra les seues festes patronals l’última setmana d’agost en honor a la Divina Aurora, Crist del Perdó, Sant Diego i a la Mare de Déu del Rosario. Es barregen activitats de caràcter religiós i lúdic, com a processons, misses, festa de les paelles, el “Dia del marrano” i les diferents revetles que es realitzen durant la nit. A més, el poble celebra una setmana cultural a l’octubre, amb actes com el passeig de la Senyera el dia 9 d’Octubre (Festivitat de la Comunitat Valenciana), les proves d’atletisme i festa de paelles.

Tourist Info Novetlé

Telf.: 962270589 (Ajuntament)