Select Page

Montitxelvo

La bellesa del paisatge, l’absència de trànsit, la varietat quant a recorreguts, fan de Montitxelvo un municipi molt apte per a la pràctica del senderisme i cicloturisme.

Recentment s’han homologat dos itineraris senderistes: «La Creueta» SL-CV83 i «La Ruta de l’Aigua» SL-CV84.

 

 

Gastronomia:

Embotit. Dolços típics: “monjàvena” i “rosegons”.

Interés turístic:

Destaca l’Església parroquial de Santa Ana que va ser inaugurada en 1942. Retaule de l’Altar Major d’aquesta Església.

La Font del Vaig moldre.

Paisatges Naturals com a Penyes Alba de 664 mts. d’altitud.

Nucli urbà
Encara conserva la trama antiga medieval. Destaca el Carrer de Dalt, com a centre de poder de l’antiga població. En ell es troba l’església de Santa Ana i les restes de l’antic castell – palau. També són elements d’interès els retaules ceràmics, la Font de Baix, la plaça Cervantes o l’ermita d’El Salvador.

Església de Santa Ana
Es va construir en estil barroc, però les reformes posteriors es van realitzar és estil neoclàssic. A l’interior destaquen els retaules ceràmics del segle XVIII i les pintures murals de la capella de la pila baptismal. La torre campanar alberga la campana Ana María, beneïda l’any 1908.

Castillo – Palacio de Montitxelvo
Era una construcció defensiva de planta quadrangular amb torrasses en les seues arestes. Només es conserva una de les seues torres defensives de dues plantes d’altura amb creueria ogival i part del llenç de la muralla de la població medieval.

La Pansa i els Riuraus
Edificacions agrícoles que s’utilitzaven per a la producció de la pansa. El raïm recol·lectat a la fi d’estiu s’escaldava amb aigua bullint en els fornals dels riuraus; després s’iniciava l’assecat al sol sobre els canyissos estesos al pati. El raïm es guardava a l’interior de l’edifici durant la nit o davant amenaces de pluja

Aqüeducte del Planet
És un dels aqüeductes millor conservats del municipi, data dels segles XV-XVIII i està realitzat amb tapial valencià i rajoles de fang cuit.

La Font del Vaig moldre.

Paisatges Naturals com a Penyes Alba de 664 mts. d’altitud.

Festes:

Les festes patronals se celebren el primer cap de setmana de maig. La festa del cor se celebra el 8 de juliol.

Tourist Info Montitxelvo

Telf.: 962897000 (Ajuntament)