Select Page

El Palomar

Terme municipal situat en el centre de la comarca de la Vall d’Albaida, el qual arriba fins al Paratge Natural de la Serra de l’Ombria i la serra del Benicadell. Pot entretenir-se descobrint tots els racons de la localitat, passejant pels voltants i paratges naturals o gaudint de la calor i hospitalitat dels veïns i veïnes.

Gastronomia:

Els plats més destacats de la gastronomia del Palomar són l’arròs al forn (per Setmana Santa), les faves bullides (en les festes del xop) i la paella.

Interés turístic:

– Església de Sant Pere Apòstol, construïda en el segle XVII d’aspecte barroc. – Campanar, des d’on es pot contemplar una bella vista del poble. – Ermita del Rosario, reconstruïda en el segle XIX, d’inspiració neoclàssica. – Conjunts de rajoles ceràmiques en diferents carrers de la localitat. – La Sala, on se situava l’antic Ajuntament i es troba el museu arqueològic del Castell de Carrícola. – Castell de Carrícola, torre medieval del segle XIII. Declarat Bé d’Interès Cultural. – Barranco de la Junda. – Paratge Natural de la Font de Sis, amb aigua de naixement i un antic safareig, paellers i taules per a gaudir tothom, a més d’un servei de cafeteria-restaurant.

Festes:

Les festes del xop (2º cap de setmana de maig), i la Mare de Déu dels Desemparats són unes festes molt populars en les quals es planta un xop en la plaça, després de ser portat a coll pels més joves de la localitat. També és molt típic el ball de la bandera i el dels pastorets. Destaquen igualment les Festes Patronals (3ª setmana d’agost), en honor a la Sagrada Família i el Crist del Miracle. Destaquen en aquestes festes un concurs popular de paelles

Tourist Info Albaida

Pl. del Pintor Segrelles 19, 46860
Tel: 962390186 – 607201970 – 962900667
Email: albaida@touristinfo.net touristinfo_albaida@gva.es
Web: http://www.albaida.org
Horari:
De dilluns a divendres de 09:00 a 14:00 y de 16:00 a 19:00 h. Dissabtes: de 11:00 a 14:00 y de 16:00 a 19:00 h. Diumenges: de 11:00 a 14:00 hores.