Select Page

Bocairent

Barri medieval , covetes dels moros, cava de Sant Blai. centre intepretació de les covetes dels moros, plaça de bous, museu arqueològic, museu paleontológic, museu fester, Església Parroquial i museu parroquial, monestir rupestre, museu oficis i costums , museu de pintura Antonio Ferri. Serra Mariola

Destacats

Covetes dels Moros

Es tracta d’un grup de coves artificials amb orificis en forma de finestra situades a meitat d’una paret vertical de roca, a uns 300m del nucli urbá. Consta d’unes cinquanta finestres, que donen accés a altres tantes cambres. Les finestres es disposen en 3-4 nivells peró sense formar “pisos” regulars. Les interpretacions sobre l’us d’aquestes cavitats han estat molt diverses: cambres sepulcrals d’èpoques antigues, graners, cenobis visigótics,… Correspondrien a un moment molt precís, probablement entre els segles X-XI.

 

HORARIOS

 Verano: 3 turnos: a las 11, 12 y 13 h/ tardes  2 turnos:  16:30 y 17:30 h

Invierno: 3 turnos: a las 11, 12 y 13 h/ tardes  2 turnos: 16 y 17 h

Precio: 3 € entrada indiviudal y 5 € Bono

Barri Medieval

La visita del casc antic de Bocairent, declarat conjunt històric artístic, es fa imprescindible, sobretot després d’haver contemplat la impressionant panoràmica des de la carretera. Compta amb un peculiar traçat de carrers, al més pur estil àrab, amb pujades i baixades,escales,revoltes,placetes,atzucacs,… Una passejada pels empinants carrers,que és convenient fer amb el calçat adient, ens descobrirà racons de gran bellesa. Fonts i testos amb flors marquen tot el recorregut, que ens pot dur a alguna de les tres ermites del casc antic: Sant Joan, Mare de Déu d’Agost i Mare de Déu dels Desemparats. Hi ha una ruta senyalitzada, la Ruta Màgica, que envolta el perímetre del Barri Medieval.

Cava de Sant Blai

Es troba en la part nord del Barri Medieval. S’utilitzà com a dipòsit de neu, com moltes altres situades a la Serra de Mariola. A través d’una galeria subterrània excavada en la roca s’accedeix al recinte circular on s’emmagatzemava gel. Actualment, al seu interior s’exposen panells il·lustratius amb la història de la indústria del gel i la neu, així com un plànol situacional de tots els pous de neu de la zona.

Horarios:

Verano: de martes a domingo 11-14 h y de 16:30 a 19 h

Invierno: de martes a viernes: 11-14 h y de 16 a 17 h

Sábados
-precio entrada individual: 3 € / Bono 5 €

Plaça de bous

Única en el seu gènere per estar totalment excavada en la roca, des de les graderies fins els refugis i els corrals. És la més antiga de la Comunitat Valenciana (1843) i una de les més originals d’Espanya, amb un aforament de 3.760 localitats.

Horarios : Verano: de martes a viernes:  de 17 a 18 h

Invierno: de 16-17 h precio entrada individual: 3 € / Bono 5 €

Precio: 2 € ( gratis con la tarjeta Valencia On

Altres llocs d'interés deBocairent

Museu arqueològic municipal "Vicent Casanova"

Àmplia mostra d’objectes datats entre el Paleolític Superior i l’Edat Mitjana. Destaquen la col·lecció del jaciment de la Cova de la Sarsa (un més importants del Neolític de tot el Mediterrani), el Lleó Ibèric de Bocairent i una maqueta de l`interior de les Covetes dels Moros.

Horario verano e invierno: fines de semana: de 11.30 a 13:30 h

Precio: 2 € (gratis con la tarjeta Valencia On

Museu municipal de pintura Antonio Ferri

Exposició permanent de les obres cedides a Bocairent del pintor Antonio Ferri, pel seu vincle personal amb el municipi. En aquest espai el visitant podrà trobar-se amb tots els registres que li pertanyen, des de les trames i superfícies monocromàtiques de les seues obres abstractes, fins als figuratius que ens retrotrauen a la pintura del quattrocento.

Horario: verano : fines de semana y festivos: tardes de 16 a 20 h/invierno: de 16 a 18 h

Mañanas: de 12 a 14 h

Precio: gratis 

Covetes del Colomer, centro de interpretación de les Covetes dels Moros

Centre d’Interpretació de les Covetes del Moros i espai d’informació i divulgació sobre el conjunt de coves-finestra de la capçalera del riu Clarià, on hi ha mes abundància d’aquestes estructures. L’espaiés accessible per a tots els públics i dóna accés al pouet de Sant Vicent.

Horario: 

Verano e invierno: de martes a viernes : 11-13 h

Sábados y domingos: de 12 a 14

Precio: 2€/persona

Monasteri Rupestre

De mitjans del segle XVI, es tracta d’un antic convent subterrani de monges de clausura, que es va excavar en la roca i que ocupa una superfície de 48 m2 al que se li superposen dos convents de construcció posterior. A l’interior hi ha diferents dependències: vestíbul, capella amb decoració en el sostre tallada i menjador en el que destaca la gran xemeneia troncocònica de (10m d’altura), dormitori,etc.

Horario:
Domingos de 11.00h a 13.30h

Precio 3 €/persona

Museu d´oficios i costums

Acull en el seu interior una col·lecció etnogràfica estructurada en tres apartats fonamentals: el tèxtil (amb telers manuals, maquinària i documentació), el camp i la muntanya (espai dedicat als oficis i costums de l’agricultura, les masies), i usos i costums de Bocairent. El museu acollirà a més exposicions temporals i exhibicions d’artesania local.

Horario:

Sábados, domingos y festivos: 11.30h a 13.30h 

Precio 2 €/persona

Església Parroquial

s un dels edificis més emblemàtics de Bocairent. Construïda sobre l’antic castell àrab, i consagrada el 1516, va ser realitzada originalment en estil gòtic, i adaptada posteriorment als gustos barrocs de moment. En el seu interior, l’església està dividida en tres naus; una central i dos laterals, separades per mitjà de pilastres en què es troben les escultures d’apòstols i figures de moment. Al museu parroquial es poden contemplar obres de Joan de Joanes o Joaquim Sorolla.


Sábados: 12.00 – 13.15h

Domingos: 12.45 – 14.00h

Precio 3 €/persona

Museu fester

Mostra d’indumentària, armament, programes de festes, instruments musicals, partitures, etc., un recorregut per la historia d’una de les festes més antigues de moros i cristians.

Tourist-Info Bocairent

Plaça de l’Ajuntament,2 ( Bajos Casa Cultura )
Tel.962905062
Fax. 962905085
E-mail: bocairent@touristinfo.net