Select Page
Valencia Turismo > Destinos > L`Horta > Albalat dels Sorells > Albalat dels Sorells

Albalat dels Sorells

Albalat dels Sorells és un municipi situat a la comarca de l’Horta Nord, en la zona del litoral a tan sols 3,25 km en línia recta de la platja i a 7,37 km al nord de València. Té una població de 3.900 habitants, aproximadament.

Gastronomia:

La paella és el plat de la comarca, com també el conegut dolç: coca cristina.

Interés turístic:

Els edificis religiosos d’Albalat dels Sorells són l’església parroquial dels Sants Reis (segle XVIII).
L’ermita del Crist de les Ànimes, que té el seu dia més important el primer cap de setmana de setembre quan té lloc la baixada de la imatge del Crist de les Ànimes.

El monument més destacat de la població és el Palau de Sorells (segle XV), que va ser construït per l’avi del famós poeta Ausiàs March. És una construcció de caràcter defensiu amb importants torres situades als costats, és un clar exemple de gòtic civil. En el seu interior hi ha un pati de planta quadrangular amb una escala gòtica que condueix a l’entresòl. De la construcció s’han de destacar els finestrals gòtics arquejats de mig punt. El seu estat actual és molt bo a causa de la recent restauració. Recentment ha sigut habilitat com a seu per al consistori municipal.

Festes:

El 29 de juliol se celebra el dia dels Sants de la Pedra: Sant Abdó Sant Senén, organitzades pels clavaris de cada any. Al final d’agost comencen les festes taurines. Les festes patronals se celebren el primer cap de setmana de setembre, durant el qual s’organitzen diversos actes lúdics i religiosos (cavalcades, homenatge als majors, concursos de paelles, trobades, etc.). Altres festes importants són: la pujada del Santíssim Crist de les Ànimes, el dia de Sant Antoni i les Falles (del 15 al 19 de març).

Tourist Info Valencia

Diputació C/Poeta Querol, s/n (Bajos Teatro Principal)
46002 Valencia
Tel. 963514907
Email: dipuvalencia@touristinfo.net