Select Page

Casas Altas

Situat entre els municipis de Casas Bajas i Ademuz en la N-330, equidistant 2 km del primer i 4 del segon. Casas Altas és un municipi situat en el sector sud del Racó d’Ademús. Els seus límits són: al nord i est, Ademuz; a l’oest, Vallanca i Ademús; al sud, Casas Bajas i Santa Cruz de Moya (Conca).

Interés turístic:

Església de la Santíssima Trinitat (segle XVII, amb reformes posteriors)
Els antics llavadors municipals
El molí de farina
La font del Tornajo
El Parc Escultòric del Racó d’Ademús

Entre els seus paratges naturals cal destacar la mola de Casas Altas, el Gazapo, la Umbría Negra, la Fresnera, el riu Túria (o riu Blanc) i també el Pinar de Casas Altas.

Gastronomia:

Farinetes, almortas, chichas de matagorrino, olla de poble, arròs empedrat i embotits casolans.

La mel artsesana i les pomes del terreny posen el punt dolç a la gastronomia local.

Festes:

El 15 de maig se celebra el dia de San Isidre. S’ofereix un berenar popular en el qual es reuneix tota la gent del poble i sempre acaben cantant jotes. Festa de la Santíssima Trinitat. El dia s’estableix en funció de la Pasqua, sol ser a la fi de maig o principi de juny. El principal acte és la plantada del xop.

Del 10 al 15 d’agost tenen lloc les festes d’estiu. El dia 15 se celebra la Festa de l’Assumpció de la Mare de Déu, amb celebracions lúdiques i competicions esportives, a més de revetles i actuacions folklòriques.

Tourist Info Castielfabib

Plaza de la Villa, 1
46141, Castielfabib
Tel: 97 878 31 00
Email: rinconademuz@touristinfo.net, turismo@castielfabib.es, touristinfo_rinconademuz@gva.es
Página web: www.castielfabib.es
Horario:
Mañanas: de martes a domingo de 9:30 a 14:00 h. Visitas guiadas por el casco histórico de Castielfabib todos los sábados a las 11:30h