Select Page

Requena

Requena, situada en la zona occidental de la província de València, compta amb una important història. El seu centre històric, el Barri de la Vila, conserva restes del seu antic sistema defensiu emmurallat, cases blasonades, coves subterrànies, esglésies i carrers plens d’història i encant. Els plats típics de Requena, rics en proteïnes i calories a més de rics i saborosos, poden acompanyar-se amb els seus excel·lents vins i caves. El calendari festiu de Requena i els seus llogarets inclou un conjunt de festes i tradicions populars dignes de conéixer-les i gaudir-les. Un altre dels majors patrimonis de Requena és el seu entorn natural format per una gran varietat de paratges i senders.

Destacats

Museu municipal

El Museu Municipal de Requena, que es troba situat en l’antic Convent del Carmen, va ser fundat l’any 1968. Actualment romanen obertes al públic les col·leccions sobre etnologia, arqueologia i ciències naturals. En la secció d’etnologia trobem les següents sales: “Indumentària Tradicional en el Camp de Requena-Utiel”, “De l’Habitatge i el Domèstic” i la secció” Embotir a Requena”. Entre les col·leccions d’arqueologia es poden visitar l’exposició “Vida quotidiana i Món Funerari Romà”, “La Cultura Ibèrica a la comarca Requena-Utiel” i la sala destinada al “El Tresor dels Ferrer de Plegamans”. Una altra part important d’aquest museu és l’exposició de ciències naturals on podem conèixer, de forma didàctica, tant els Ecosistemes com la Geologia de la nostra comarca.

PREU: 2 € Entrada Normal/ 1´50 €. Reduïda /Gratuïta: menors de 18 anys
HORARI: dimarts a diumenge de 10.30 a 14.00 hores
Més informació: Tourist Info Requena. Tel.: (+34) 962303851 / (+34) 697 10 48 24- Email: requena@touristinfo.net

Torre De L'homenatge

La Torre de l’Homenatge que forma part de l’antiga Fortalesa o Alcazaba de Requena va ser construïda, en la part més elevada del Barri de la Vila, durant el període califal entre els segles VIII i XI. La Torre de l’Homenatge, que estava considerada com la més important del Regne de Castella, ha sigut utilitzada al llarg del temps com a torre guaita, com a presó, com a museu i també com a sala d’exposicions. Actualment alberga un Centre d’Interpretació que, a través de diferents panells explicatius i audiovisuals, ens permet conèixer la història de Requena i la seua comarca, l’urbanisme medieval de la Vila, les tècniques de construcció de les muralles, els antics camins d’entrada a Requena, així com l’atac que va patir mostra ciutat en el segle XVIII durant la Guerra de Successió.

PREU: 2 € Entrada Normal/ 1´50 €. Reduïda /Gratuïta: menors de 18 anys
HORARI: dimarts a diumenge de 10.30 a 12.00 i 16.00 a 17.00 hores (hivern). Dimarts a diumenge de 10.30 a 12.00 i 19.00 a 20.00 hores (estiu)
Més informació: Tourist Info Requena. Tel.: (+34) 962303851 / (+34) 697 10 48 24- Email: requena@touristinfo.net

Casa-Museu De La Seda

L’antiga Casa de l’Art Major de la Seda, avui convertida en museu, es troba situada en un típic adarb musulmà o atzucac del Barri de la Vila. No se sap l’antiguitat d’aquesta casa, però en 1740 va ser adquirida pel Gremi de Teixidors per a convertir-la en la seua seu. Actualment en la seua façana encara podem veure el retaule de Sant Jerònim, patró dels comerciants i seders. La Casa-Museu de la Seda ens mostra la importància de la seda a Requena des del segle XVII, amb el seu auge en el XVIII i la seua decadència en la segona meitat del XIX. Està decorada amb mobles i estris del segle XIX i principis del XX, però sobretot se centra en la història sedera requenense. Conserva utensilis i eines relacionats amb l’ofici seder com ruecas, llançadores, pintes, devanadoras i fils, així com un teler que va pertànyer a l’última fàbrica de sedes que va haver-hi a Requena.

PREU: 3 € Entrada Normal
HORARI: dimarts a diumenge de 12.00 a 14.00 hores. Amb cita prèvia.
Més informació: Tel. +34 639 619 607 – Email: museosisternas.seda@gmail.com

Església De Santa María

L’església de Santa María, que va ser declarada Monument Nacional el 4 de juny de 1931, és un excel·lent exemple de l’anomenat gòtic florit o gòtic isabelí. La seua construcció es va iniciar a principis del segle XIV, pel que sembla sobre la vella mesquita, però el seu aspecte actual es deu a les intervencions realitzades a la fi del segle XV i XVI, a la barroca de mitjan el XVIII i a la rehabilitació duta a terme en la dècada dels vuitanta del passat segle. A nivell arquitectònic, de la seua façana, destaquem el timpà amb la representació de l’Anunciació de la Verge, les arquivoltes decorades amb figures de verges màrtirs, àngels músics i querubins, el trencallums amb la imatge de la verge i el xiquet i les figures dels dotze apòstols a banda i banda de la façana. Des de l’any 2007, l’església de Santa María s’ha convertit en un dels espais culturals més importants de la nostra ciutat on es programen exposicions, de gran format, i concerts durant tot l’any.

PREU: 0´50 € Entrada /Gratuïta: menors de 18 anys
HORARI: divendres 16.00 a 19.00 hores; dissabtes de 10.30 a 14.00 i 16.00 a 19.00 hores i diumenge de 10.30 a 14.00 hores. Obert només quan hi ha exposició.
Més informació: Tourist Info Requena. Tel.: (+34) 962303851 / 697 10 48 24- Email: requena@touristinfo.net

Altres llocs d'interés deRequena

Església De Sant Nicolás

Les excavacions arqueològiques dutes a terme durant la seua rehabilitació van permetre datar l’origen de la seua construcció en el s. XIII. Al llarg del temps, es van dur a terme diferents intervencions arquitectòniques: l’ampliació en estil gòtic amb voltes de creueria en el s. XV, la renaixentista del s. XVI en el cor i en la portada, la intervenció barroca on es va recobrir amb yeserías la nau i l’ampliació del s. XVIII on es va construir l’actual portada, la cúpula i l’absis del presbiteri. Finalment, i no per això menys important, la intervenció duta a terme a la fi del s. XIX, on es van realitzar diverses decoracions i pintures. Durant la visita a aquest temple podem observar els elements propis d’aquests estils arquitectònics, xicotets fragments de pintures romàniques i gòtiques, restes de tombes antropomorfes, els artificis de la Capella de la Comunió, la impressionant cúpula i les criptes i osseres.

PREU: 2 € Entrada Normal/ 1´50 €. Reduïda /Gratuïta: menors de 18 anys
HORARI: consultar per telèfon
Més informació: Tourist Info Requena. Tel.: (+34) 962303851 / (+34) 697 10 48 24- Email: requena@touristinfo.net

Palacio Del Cid- Museo Del Vi

El Museu del Vi de Requena es troba situat en l’anomenat Palacio del Cid. En aquest edifici, que va ser construït en estil gòtic en el segle XV, destaca la seua façana de cadirat, les seues finestres amb arcs conopials i l’escut nobiliari pertanyent a la família dels Pedrón. En aquest museu es descriu la singularitat del vi de Requena, el seu espai i la seua història i s’exhibeixen peces característiques del procés d’elaboració, producció i conservació del vi. Tot això amanit amb elements visuals i didàctics que ho fan més atractiu i facilita la implicació del visitant, difonent així la cultura i la història del vi de Requena.

PREU: 2 € Entrada Normal/ 1´50 €. Reduïda /Gratuïta: menors de 18 anys
HORARI: dimecres a diumenge de 10.30 a 14.00 i 16.00 a 19.00 hores (hivern). Dimecres a diumenge de 10.30 a 14.00 i 17.00 a 20.00 hores (estiu).
Més informació: Tourist Info Requena. Tel.: (+34) 962303851 / (+34) 697 10 48 24- Email: requena@touristinfo.net

Museu D'art Contemporani “Florencio De La Font”

Aquest museu es troba situat en la Costa de l’Àngel, en una antiga casona que, per les seues balconades i solanes, forma una de les imatges més conegudes del nostre centre històric. L’obertura d’aquest museu l’any 2005 es va produir gràcies a la donació que va fer Florencio de la Font, d’una part, de la seua col·lecció, a l’Ajuntament de Requena. Aquesta col·lecció que, destaca per la seua gran varietat de temes, estils i tècniques, està formada per obra gràfica, feu-vos olor, aquarel·les, acrílics i escultures. Tots els que visiten el Museu de Florencio poden veure obres d’artistes espanyols com, Miró, Dalí, Tàpies, Castrortega, Vila-Bou o Vallribera. Però també obres d’artistes destacats de l’art sud-americà com Guayasamín, Lam i Carlos Cañas o els japonesos Keiko Sato o Yamaoka. El museu organitza anualment exposicions temporals amb obres d’artistes representatius del panorama cultural tant nacional com internacional.

PREU: 2 € Entrada Normal/ 1´50 €. Reduïda /Gratuïta: menors de 18 anys
HORARI: dimecres a diumenge de 16.00 a 19.00 hores (hivern). Dimecres a diumenge de 17.00 a 20.00 hores (estiu)
Més informació: Tourist Info Requena. Tel.: (+34) 962303851 / (+34) 697 10 48 24- Email: requena@touristinfo.net

Les Cuevas De La Vila

Les Cuevas de la Vila van ser excavades en època musulmana en perforar la toba calcària i l’argila que componen el subsòl de la Vila. En el s. XVII, en derrocar-se la cases i edificis públics de la Plaça de la Vila amb motiu de la seua ampliació, les coves, van ser encegades amb enderrocs. No va ser fins als anys 70 del segle XX, quan van ser redescobertes, buidades i intercomunicades per túnels. Actualment el recorregut està format per 22 coves, al voltant de 1.200 metres quadres. Durant la visita es poden conèixer els diferents usos que han tingut al llarg del temps. Es van utilitzar com a sitges per a emmagatzemar cereal i també fins a principis del segle XIX algunes d’aquestes coves van servir com a ossera. Però l’ús més important d’aquestes coves ha sigut per a l’elaboració i conservació de vins. La visita al celler-cova ens permet conèixer els elements per a l’elaboració del vi com els trulls, les piqueras, les trulletas i les tinajas.

PREU: 4 € Entrada Normal/ 3 €. Reduïda /Gratuïta: menors de 18 anys
HORARI: dimarts a diumenge de 10.30 a 14.00 i 16.00 a 19.00 hores (hivern)/ dimarts a diumenge de 10.30 a 14.00 i 17.00 a 20.00 hores (estiu)
Més informació: Tourist Info Requena. Tel.: (+34) 962303851 /(+34) 697 10 48 24- Email: requena@touristinfo.net

Església Del Salvador

L’església del Salvador va ser construïda entre 1380 i 1535. En 1409 ja va ser declarada església principal de la Vila i en 1647 se li va atorgar el títol d’església arxiprestal. A l’església del Salvador, entre altres celebracions es realitzaven les exèquies pontifícies, la recepció de monarques i prelats i la publicació de butles. El 4 de juny de 1931 va ser declarada, juntament amb l’església de Santa María, Monument Nacional. En la seua façana, d’estil gòtic isabelí, destaquem la rosassa, la típica traceria gòtica, el timpà, amb la representació de la Transfiguració del Senyor i les arquivoltes decorades amb figures de verges amb tributs a les mans i àngels amb símbols de la passió. El seu interior va ser decorat al gust barroc en el segle XVIII, encara que en algunes capelles encara es conserven les voltes de creueria gòtica. Al costat de l’església del Salvador podem veure la torre campanar i la Capella de la Comunió (s. XVIII), totes dues d’estil neoclàssic.

HORARI DE CULTE: dissabtes 20.00 hores i diumenge 12.00 hores.
Més informació: Tel.: (+34) 96 230 41 99

Gastronomia- Enoturismo

La gastronomia de Requena està vinculada a la seua història, als seus costums i a les seues festes. Els plats tradicionals de Requena són rics en proteïnes i calories, a més de variats i saborosos. Del seu ampli ventall gastronòmic destaca: l’arròs de matança, el morteruelo, el ajoarriero, el cachulí i els brioixos amb magres i sardines. La nota dolça la posen “el turroncillo”, el “pa beneït” i els pastissets de moniato o de xocolate. Però sens dubte els nostres embotits, acollits a la Indicació Geogràfica Protegida “Embotit de Requena, són un dels pilars fonamentals de la nostra gastronomia. Entre ells destaquen: la llonganissa, el xoriço, la güeña, la sobrassada, el salsitxó, el gos i la botifarra. Tots aquests productes típics els podem acompanyar amb els nostres famosos i tradicionals vins i caves elaborats en els cellers de nostre mostre municipi.

Tourist Info Requena

Calle García Montes s/n
46340, Requena
Tel.: 962303851
Fax: 697104824
Email: requena@touristinfo.net
Web: http://www.requena.es
Horario:
Martes a jueves y domingos/festivos: 9.30 a 14.00 horas.
Viernes y sábados: 9.30 a 14.00 y 16.00 a 19.00 horas Días de cierre anual: 24, 25, 31 de diciembre; 1 y 6 de enero