Select Page

Carlet

El nucli urbà presenta construccions de diferents estils, com l’àrab, el modernista, el barroc i, a més, té superfícies agrícoles grans en què es cultiven diferents varietats fruiteres, una zona industrial àmplia i espais verds. Té una altura mitjana de 40 m sobre el nivell del mar i està situat a 30 km al sud de la ciutat de València. El seu terme està travessat de nord a sud pel riu Magre, d’escàs cabal.

Gastronomia:

La paella, el gaspatxo i les olles són els plats més destacats de la gastronomia local.

Interés turístic:

Destaca monumentalment la façana de l’antic convent dels dominics i una talla policromada del segle XIII que es conserva a l’església arxiprestal.

Festes:

El 3 de febrer se celebra la festivitat de Sant Blai, en la qual és típic portar a l’església tot tipus d’aliments perquè siguen beneïts, sobretot els rotllos d’anís. Els dies previs a Setmana Santa se celebra la Festa del Davantal, organitzada per les ames de casa, que es visten amb tot tipus de davantals amb els dissenys més originals, i en la qual es passa una agradable vesprada i es gaudeix la gastronomia típica d’aquest dia: mones, xocolate i llonganissa de Pasqua. Al mes de juliol se celebra la Festa del Fanalet, en la qual els xiquets fabriquen fanalets amb melons d’Alger i després ixen al carrer a lluir-los. Les festes majors se celebren el 23 de juliol en honor dels patrons de la ciutat: Sant Bernat, Santa Maria i la Mare de Déu de Gràcia. S’organitza una romeria en la qual es traslladen les relíquies dels Sants i es fa una missa solemne en el seu honor.

Tourist Info Alzira

Tourist Info Alzira
Plaza del Reino
46600, Alzira
Tel.: 962419551
Email: alzira@touristinfo.net