Select Page

Barxeta

El poble de Barxeta està ubicat a la comarca de la Costera, sobre la ruta natural que comunica la ciutat de Xàtiva amb la vall de la Valldigna i el mar. És un municipi fonamentalment agrícola. Hi destaca també l’existència de pedreres d’extracció de marbre i granit.

Gastronomia:.

Els plats més típics són l’arròs al forn, la paella, l’espardenyà i l’arròs amb fesols i naps.
Dolços i rebosteria típica: les coques d’anous i les mones de Pasqua

Interés turístic:

En el terme municipal de Barxeta trobem unes quantes rutes que es poden recórrer a peu o amb bicicleta, i en el trajecte de les quals es pot admirar tota la diversitat de flora i fauna mediterrània, encara que l’espècie més abundant és el pi blanc. Les rutes són les següents:
Ruta 1: Simat de la Valldigna – Quatretonda (Pla de Corrals) – Barxeta – Genovés. En aquesta ruta destaca l’abundància de vegetació mediterrània.
Ruta 2: Barxeta (Camí dels Censals) – Mont Requena – Quatretonda – Benigànim. El Mont Requena és, sens dubte, un dels paratges més impressionants de la Comunitat Valenciana, en el qual destaca la densitat de la seua vegetació. Trobem també un pou que subministra aigua a la població, conegut com Ramonet l’Esquilaor, i una àrea de recreació amb font.
Ruta 3: Ctra. Barxeta a Rafelguaraf – Pla de Llauris – El Judia – Ctra. Xàtiva a Simat de la Valldigna. En aquest trajecte destaquen les plantacions de fruita mediterrània. Part del sòl està classificat com a protecció paisatgística.

Festes:

Les festes patronals i populars tenen lloc l’última setmana de juliol, i mesclen el caràcter religiós amb el lúdic. Els joves són els encarregats d’organitzar-les. Entre els seus actes destaquen les vaquetes, la pirotècnia, el festival de bandes de música, les desfilades de moros i cristians, els nombrosos actes esportius i culturals, i la Festa del Porc (paelles i aigua).

Tourist info Barxeta

Tel: 99 888 77 77 (Ajuntament)