Select Page

Siete Aguas

Siete Aguas, tan sols a 52 km de la ciutat de València, és un poble carregat d’història i tradicions. Amb un ric patrimoni artístic i natural. Siete Aguas fa gala del seu clima d’alta muntanya, cosa que fa dels seus estius un dels més frescos de l’interior valencià. Però sens dubte, el gran tresor del municipi són les nombroses fonts repartides per tot el terme i el gran espai natural seu que permet al visitant la pràctica d’una infinitat d’esports. Tot això, juntament amb una rica gastronomia tradicional fan d’aquest municipi de la Foia de Bunyol-Xiva el lloc perfecte per a passar una estada inoblidable.

Interés turístic:

Excursiones y Parajes:
Els 109 quilòmetres quadrats del terme municipal de Siete Aguas són un bon espai per a emprendre nombroses rutes i passejos.

Entre els paratges i la varietat de paisatges podrem anar dels 750 m d’altitud del nucli urbà fins als 1.118 m del cim de la Nevera, al cor de la Serra de Malacara, o als 1.250 m del veí cim del Teix.

També podrem passejar per les més de cent fonts. Per a visitar les deus més properes al municipi hi ha la Ruta de les Fonts on passejarem per la Fuente del Retiro, de la Tejería, de la Gota o del Papán, entre moltes altres. A escassos quilòmetres del nucli urbà podem visitar la grandesa del paratge de la Vallesa.

La vegetació salvatge de la Umbría del Fresnal-Villingordo, que conserva una extensa fauna amenaçada com el teixó, el gat montés, la rabosa, l’àguila perdiuera, l’esquirol, l’eriçó, o la cabra salvatge, entre moltes altres espècies cinegètiques. Entre les possibilitats d’excursions es proposen les rutes de la Farnera a Monedi o la del Leonar a les Arravacas i des d’allí a la Vallesa.

Una altra ruta molt atractiva podria ser per Raydón i Mazalví fins a l’Atalayuela. Una visita obligada per a l’amant de la naturalesa pot ser l’excursió al llogaret del Reatillo, a uns 15 km al NO del terme (el camí més idoni és el que va des del municipi de Chera).

Gastronomia:

A causa de la seua posició geogràfica fronterera entre València i Castella, Siete Aguas conserva una tradició gastronòmica inigualable que beu tant de la gastronomia valenciana com de la manxega.

En tots els restaurants de la població podem degustar els plats típics com l’olla, la carn d’olla, els gaspatxos o els plats de tradició històrica com poden ser l’ajoarriero, el morteruelo, el rin ran o les paelletes de pastor.

Hi destaca també una beguda tradicional, variant de la sangria, denominada cuerva. A més dels tradicionals embotits d’orsa.

Tourist Info Cheste

Carrer María Carbonell 14 C.P: 46380 Cheste
Telf: 960616261- 647318629
Email: cheste@touristinfo.net cheste_tur@gva.es
Web: http://www.cheste.es
Horari:
De L a V de 9.00 a 14.00 h. S i D de 10.00 a 14.00 h.