Select Page

Cotes

El municipi de Cotes està situat a la vall de Càrcer. La meitat de la seua superfície és pràcticament plana i la zona muntanyosa es troba a l’oest del terme, als contraforts del Montot (419 m). El nucli urbà és relativament pla i es troba al nord-est del terme, prop del riu Sellent. Els cultius de regadiu, com els cítrics, són la base de l’economia. Dista 14 km d’Alzira i 51 km de València i té una població d’uns 400 habitants, aproximadament.

Gastronomia:

Són típics el seu arròs al forn amb fesols de careta (varietat de fesol tendre) i la paella, i de dolços, les populars mones de Pasqua.

Interés turístic:

L’església parroquial està dedicada a Sant Miquel, consta de set capelles i la frontalera, amb porta d’entrada, que recau a l’única plaça del poble. Hi ha jaciments arqueològics que estan per investigar, ja que se’n té coneixement de l’existència en el subsòl de la part antiga del nucli municipal, especialment sota els fonaments dels edificis de l’església i d’altres contigus. També hi ha mostres de restes monumentals a la vista, com ara l’escut d’armes, situat a la plaça de Castelló de la Ribera, en la denominada casa de la família Chust, que mostra la maçoneria oculta sota les parets recents, i sobre la qual es trobava l’antic palau senyorial, amb les cavallerisses i els accessos soterranis que a través de l’empedrat de la zona s’allargaven fins a l’església i altres edificis veïns.

Festes:

Cotes celebra les festes patronals en honor de Sant Isidre Llaurador i Sant Miquel Arcàngel els dies 28 i 29 de setembre, respectivament. És costum celebrar-les religiosament, per la qual cosa predominen els actes de culte com les misses i les processons, però a més d’això, se celebren també cercaviles, cordades, coetades i focs artificials, orquestres, activitats infantils, etc.

Tourist Info Alzira

Plaza del Reino
46600, Alzira
Tel.: 962419551
Email: alzira@touristinfo.net