Select Page

Petres

Està situat a la Vega Baixa del riu Palància, a 28 quilòmetres de València i a 2 quilòmetres de Sagunt. Pel nord limita amb les muntanyes de la Rodana i Ponera. L’economia està principalment basada en l’agricultura de regadiu.

Gastronomia:

La gastronomia local no difereix de la de la resta de la comarca, destaca la gran varietat d’arrossos i també els dolços típics, com les orelletes amb mel.

Interés turístic:

Entre els monuments cal destacar l’església gòtica de Sant Jaume (segle XV); en la seua façana hi ha una fornícula amb la imatge de Sant Jaume vestit de pelegrí i al costat es troba la torre campanar, on estan les campanes anomenades Jacobe, Maria Salvadora, Allen i Santa Teresa de Jesús. Durant el començament del segle XIX es va iniciar la construcció de la capella interior neoclàssica ornamentada per Joaquim Oliet.

D’altra banda, tenim l’ermita de Sant Domingo de Guzmán, d’estructura senzilla, que data del segle XVIII i ha sigut restaurada recentment.

El Castell dels Barons de Petrés, segle xv, té caràcters de fortificació defensiva i tenia una capella dedicada a la Immaculada, encara que va ser destruïda durant una batalla del s. XVI i la seua creu va ser portada a València (Museu Diocesà). El castell va pertànyer als barons de Petrés fins que va ser venut per aquests; després va romandre en ruïnes, encara que en aquest moment està sent restaurat pel propietari per a poder ser utilitzat amb fins turístics.

Festes:

Celebra les seues festes patronals a l’agost en honor del Salvador, i al setembre en honor de la Puríssima Concepció. Altres festivitats importants són les festes de «les xiques» a la Puríssima, la del Xiquet Jesús de Praga o Xiquet del Bitllet, Sant Antoni, Sant Blai, el Corpus Christi i els bous al carrer.

Tourist Info Sagunt

Tourist Info Sagunt
Plaça Cronista Chabret S/N
46500 Sagunt/Sagunto
Tell.: 962655859 – 962662213
Fax: 962662677
Email: sagunto@touristinfo.net
Pàgina web: http://www.sagunt.es/turismo
Horari:
De Dilluns a Divendres de 08:00 a 15:00 i de 16:00 a 18:30h. Dissabte i Diumenge: de 09:00 a 14:00 h.