Select Page

Moncada

Moncada està situada a l’Horta Nord, a 8 km de València. Té una població de 20.000 habitants, aproximadament, i la seua visita permet descobrir un important patrimoni arquitectònic

Interés turístic:

L’església parroquial de Sant Jaume és probablement la construcció més significatives de la localitat, data del segle XVII i el seu estil és predominantment el renaixentista. Hi destaquen els seus cinc arcs de mig punt i les seues capelles laterals. Ermita de Santa Bàrbara (segle XVIII), es va edificar en el lloc on s’atribueix un miracle ocorregut a la mà de la santa. És d’estil renaixentista, es tracta d’una sola nau en creu i estructura de creu llatina. El Mercat Vell data de començament del segle XX, és un edifici civil d’estil contemporani i va ser edificat per al comerç i abastiment de queviures i animals de la població; el seu estat actual és molt acceptable. Palau dels Comtes de Ròtova (segle XVIII). Hi destaca també la Casa Comuna de la Reial Séquia de Moncada, el Seminari i el CEU San Pablo. El Tos Pelat és el paratge natural més interessant de Moncada.
Casa Comuna de la Reial Séquia de Moncada. Palau dels Comtes de Ròtova (actual Ajuntament). El Ravalet (ruïnes islàmiques). Casa Gòtica. Convent de les Franciscanes de la Inmaculada-església neogòtica. Església parroquial de Sant Jaume Apòstol. Museu Arqueològic Municipal. Casa de la família Gavarrot, La Finca Roja. Mercat Vell. Ermita de Santa Bàrbara.

Gastronomia:

Moncada, igual que els altres municipis de l’Horta, destaca pels arrossos i les seues distintes variants, però la paella és el plat més representatiu tot i que té una gran acceptació el tradicional arròs amb fesols i naps, l’arròs a banda o l’arròs negre. També és important l’all i pebre. Les coques cristines i les de sagí, típiques de les festes patronals, són el més representatiu de la gastronomia local.

Festes:

Les festes patronals comencen el 28 d’agost amb la presentació de la reina de la festes i les seues dames d’honor i acaben el dia 10 de setembre amb la festivitat del patró, sant Jaume Apòstol. S’hi festeja sant Lluís, la Mare de Déu d’Agost, la Immaculada, la Mare de Déu dels Desemparats, Santa Bàrbara la patrona i, finalment, el patró sant Jaume. Santa Bàrbara se celebra el 4 de desembre i en els voltants de la seua ermita es munta la tradicional fira de porrat i se celebra una missa en el seu honor. Hi cal destacar, per estar declarada d’interés turístic, la representació del Misteri de la Passió, durant la Setmana Santa. Es tracta de la representació de la Passió de Jesucrist, pels carrers de la població, amb la participació d’actors del municipi mateix.

Tourist Info Moncada

Telf.: 961390716 (Ajuntament)