Select Page

Benissuera

Municipi xicotet fonamentalment agrícola, localitzat en el marge esquerre del riu albaida, en el qual el principal cultiu és el raïm de taula. La tranquil·litat de la vida al poble i la cordialitat de les seues gents, són la més destacat del municipi.

Gastronomia:

Els plats més tradicionals de la cuina local són “arròs al forn” (arròs al forn) i l’olla. El dolç més típic és el “torró de neu”, que s’elabora artesanalment a les cases.

Interés turístic:

Palacio dels Bellvís
El palau dels Vescomtes de Sant Germán, consta de dues parts, l’edifici principal, d’estil gòtic i construït al voltant d’un pati quadrat central, que és del segle XVI i la torre, anterior a la resta de l’edifici i de probable origen àrab. Es desconeix qui ho va edificar, va estar vinculat al senyoriu de Bégida i a la família dels Bellvis fins a mitjan segle XIX i posteriorment als Vescomtes de Sant Germán i a la família dels Colomer, actuals propietaris. L’any 2003 va ser declarat Bé d’Interès Cultural amb categoria de monument.

Església parroquial de San José
La seua construcció data de la segona meitat del segle XVIII. L’edifici és estructurat en una sola nau de tres trams, coberta amb volta de canó i amb capelles entre els contraforts. Es tracta d’una obra d’arquitectura rural, poc acadèmica, de gran senzillesa formal i decorativa. L’església de Benissuera va romandre a la parròquia de Sant Pere fins a a el 1535, moment en què es va erigir com una parròquia independent.

Festes:

Les festes patronals se celebren del 8 al 10 de setembre. Destaquen les cercaviles, sopars populars, “despertaes” i les processons. Al gener es festeja a S.Antonio Abad els dies 15 i 16, amb encès de foguera, matança del porc, benedicció d’animals i focs artificials.

Tourist Info Benissuera

Tel.: 962293031 (Ajuntament)