Select Page

La Pobla Llarga

La seua població és de 4.450 habitants, aproximadament. Dista 45 km de València. El riu Xúquer passa molt prop de la localitat, però no arriba a entrar al terme municipal. El barranc de Barxeta creua el terme de nord a sud i travessa el nucli urbà. L’economia del poble està basada tradicionalment en l’agricultura.

Gastronomia:

Destaca l’arròs al forn i altres especialitats, entre elles la paella valenciana, a més d’una excel•lent rebosteria artesana (especialment les mones).

Interés turístic:

Destaquen la Creu de terme, d’estil gòtic amb influències romanes, i el pont de l’Ase, que data de l’època romana. A més, la Pobla Llarga compta amb edificis d’interés arquitectònic com l’església de Sant Pere Apòstol, l’Ajuntament, cases nobiliàries, el magatzem de Ballester, etc. La Pobla Llarga disposa també de diversos atractius naturals com són el barranc de Barxeta, que creua el terme de nord a sud, i la muntanya de la Serratella (altura màxima en la localitat: 129 m), que s’alcen a l’est del municipi i componen un dels paratges més emblemàtics de la zona.

Festes:

Del calendari festiu de la localitat destaquen la celebració dedicada a la Mare de Déu dels Desemparats, al mes de maig; la fira de Sant Pere, que va nàixer com a punt de trobada dels artesans de diferents pobles de la comarca, i les festes en honor del patró, Sant Calixt, les més importants de la Pobla Llarga, que se celebren entre els dies 9 i 14 d’octubre.

Tourist Info Alzira

Plaza del Reino
46600, Alzira
Tel.: 962419551
Email: alzira@touristinfo.net