Select Page

Sumacàrcer

Sumacàrcer està situat a l’extrem sud-oest de la Ribera Alta. Al terme municipal, el riu Xúquer porta el cabal màxim, i aporta vida, riquesa i gran varietat de paisatges. Gràcies a les aigües del Xúquer, Sumacàrcer ha sigut tradicionalment un poble dedicat a l’agricultura. El nucli urbà s’assenta sobre una terrassa fluvial al voltant del riu, i queda emplaçat al vessant de la muntanya. Està situat a 55 km de València i té una població aproximada d’uns 1.700 habitants.

Gastronomia:

Com a plat més típic destaquen les orelletes.

Interés turístic:

A Sumacàrcer destaquen els paratges naturals i el senderisme. Les rutes més importants són la senda del Camí de la Costa i la senda de la Tosca. La senda del Camí de la Costa, una de les més conegudes de la població, era la via de comunicació amb la Canal de Navarrés. A només cinc minuts, ja ofereix una vista de la població i de part de la vall del Xúquer, un paisatge dominat per camps verds, plens de tarongers, que rodeja el riu. I només passar unes oliveres, la senda comença a vorejar els impressionants precipicis del barranc del Llop, i passa per una de les zones forestals més importants del terme municipal. La senda de la Tosca té un recorregut suau durant dos terços del recorregut, però amb un final prou irregular i de gran desnivell. Situada al barranc de la Tosca, la senda naix al costat de la carretera de Navarrés i transcorre per damunt de la canalització d’aigua que porta aquesta des de la font de la Tosca fins a la plaça de l’Era, situada dins de la població. Les aigües del Xúquer són un atractiu més per a la pràctica dels esports com la pesca, la natació, el piragüisme i l’excursionisme.

Festes:

Les festes patronals se celebren el primer cap de setmana de setembre en honor del Santíssim Crist de la Morera. La festivitat de les Filles de Maria i monument a la Joventut se celebren l’últim cap de setmana de maig en honor de la Immaculada Concepció, i inclouen la plantada i la cremada d’una falla. Finalment, té lloc una desfilada de Moros i Cristians l’últim cap de setmana d’agost.

Tourist Info Alzira

Plaza del Reino
46600, Alzira
Tel.:962419551
Email: alzira@touristinfo.net