Select Page

Cofrentes

Cofrentes és una destinació d’interior amb una oferta turística àmplia que abasta tant naturalesa, com a turisme actiu, incloent atractius culturals, l’emblema dels quals és el Castell que fan de la localitat i el seu terme un lloc ideal per a visitar tant en família com per a fer esport o simplement relaxar-se. Disposem d’una Ruta fluvial pel Xúquer, l’únic volcà visitable de la Comunitat Valenciana, un Balneari, dos rius navegables pels quals fer esports aquàtics, a més de rutes de senderisme, de BTT o d’albirament d’ocells.

Destacats

Ruta fluvial

Cofrents posseeix la primera ruta fluvial turística de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’un paisatge espectacular i relaxant de 16 quilòmetres pel riu Xúquer, comprés entre Cofrents i Cortes de Pallars.

L’itinerari permet els passatgers contemplar paratges de gran bellesa i valor mediambiental, entre els quals destaquen les abruptes muntanyes que formen part de la imponent Mola de Cortes, on està situada la Reserva Nacional de Caça Major.

Eixida des de l’embarcador de Cofrents (a 2 km del nucli urbà).

Tel.: de reserves +34 961 894 727

http://www.rutafluvial.es

Tren turístic

El tren turístic realitza diferents rutes guiades.

Una al volcà Cerro de Agras, que destaca per ser un mirador privilegiat situat just en la confluència els rius Xúquer i Cabriol, i l’altra és la ruta del riu Cabriol, que s’inicia en el Balneario Hervideros de Cofrents i arriba fins al llogaret de Casas del Río.

Tel.: de reserves +34 961 894 727

http://www.rutafluvial.es

Piragüisme i Ràfting

Els rius Xúquer i Cabriol resulten ideals per a iniciar-se en la pràctica del piragüisme i el ràfting, tant en aigües tranquil·les com braves. Cofrents proposa una refrescant experiència recorrent les sendes de l’aigua per tots dos rius, guiats per monitors especialitzats. Des de l’aigua s’admiren paisatges veritablement espectaculars, que s’uneixen amb l’experiència de navegar per aquests rius.

Tel.: de reserves +34 655 760 502

www.cabrielroc.com

Esports Acuàtics I D’aventura

Turisme Actiu Cofrents proposa diverses activitats en la naturalesa a l’abast de tots. Rutes en quads elèctrics, làser tag, sport floats enfocats per a grups amb jocs en el riu com a voleibol, waterpolo o carreres a rem, també ofereix el mono ràfting per a descendir el Cabriol.

Com a complement, rutes guiades amb bicicleta i de senderisme.

Tel.: de reserves +34 619 354 781

www.cofrentesturismoactivo.com

Altres llocs d'interés deCofrentes

Balneari I Programes De Termalisme

Situat a quatre quilòmetres del nucli urbà, el Balneario Hervideros de Cofrents es troba en un entorn natural únic entre muntanyes, i és un dels centres termals més important d’Espanya. Amb un estil arquitectònic modernista, posseeix brolladors d’aigües medicinals recomanades per a afeccions digestives, reumàtiques i de l’aparell circulatori i respiratori. Circuit termal, tractaments d’estètica, salut i benestar. Dins del complex es troba un camp de golf pitch&putt de 9 clots.

Tel.: de reserves +34 96 189 40 25

www.balneario.com

Rutes de senderisme

L’oferta de naturalesa a Cofrents es complementa amb sis sendes de xicotet recorregut que tenen l’inici en la Tourist info.

Ruta volcànica: PR-CV 379

És una senda d’alt valor didàctic i geològic. Abunden restes de bombes volcàniques, lapil·lis, cendres, colades de lava solidificada i basalts que formaven la ximenera del volcà. Des del cim el senderista pot admirar una panoràmica excepcional de la Vall, els rius Xúquer i Cabriol, la seua població i el castell.

Riu Cabriol i Balneario de Hervideros: PR-CV380-380.1

Aquesta senda circular té un recorregut més familiar per les ribes del riu Cabriol, on apreciarem formacions geològiques interessants, una vegetació de ribera abundant i una àrea recreativa amb fabuloses vistes del municipi.

Una vista més aèria del riu Cabriol i del municipi ens oferirà la variant PR-CV380.1, que ens portarà al Balneario Hervideros de Cofrents.

Muntanya Alcola- Sácaras: PR-CV 381-381.1

És la ruta més llarga i espectacular que enllaça amb el GR7

Discorre per un dels paratges més bonics de la Comunitat Valenciana, la Mola de Corts.

Embarcadors-Castell de Chirell: PR-CV382

Els castells de Cofrents i Chirell, i la sendera que els uneix, ens recorden la frontera entre els regnes cristians d’Aragó i Castella. Un agradable passeig a la vora del riu Xúquer i el seu bosc de ribera ens mostrarà una variada diversitat d’ocells i mamífers fins a arribar a l’embassament d’embarcadors.

La senda que ascendirà al Castell de Chirell ens oferirà unes vistes espectaculars amb denses pinedes i amb vegetació de bosc baix sobre el riu Xúquer.

Les sendes poden descarregar-se de la web wwwcofrentes.es

Visites Castell

El castell està construït sobre una ximenera de roca basàltica d’origen volcànic amb una muralla flanquejada per torres circulars i construïda en carreuó i maçoneria.

Respecte a l’origen de les estructures, pot dir-se que és del període islàmic (segle xi), encara que tant la imatge com la funcionalitat han evolucionat al llarg de la seua història, que ha passat de fortalesa a palau, tornant a la seua fase defensiva en els episodis bèl·lics contemporanis (guerres carlines). Actualment tot el castell és un museu en el qual alberguem una sala expositiva amb materials arqueològics que compten l’evolució de la fortalesa i un rellotge mecànic que està considerat com el més antic de la Comunitat Valenciana.

Les visites són guiades (3 €) prèvia reserva

Horari: matins 11.00 h tardes 17.00 h

De dilluns a diumenge

Tourist Info Cofrents (96) 189 43 16

turismo@cofrentes.es

Ruta de patrimoni

La Ruta de Patrimoni ens convida a passejar i descobrir els elements més representatius del municipi.
El castell està construït sobre una ximenera de roca basàltica d’origen volcànic i envoltat de murs de maçoneria. Ha servit de castell-fortalesa i de palau residencia. A la Torre de l’Homenatge es troba un rellotge d’artesà (ferrer) del segle xviii, fet tot ell mitjançant forja.

Des de la torre es pot apreciar una panoràmica espectacular de la Vall, on destaquen els rius de Cofrents, Xúquer i Cabriol.

Dins del castell es troba un museu que arreplega els vestigis arqueològics descoberts durant les excavacions amb restes de la primera ocupació del turó.

La ruta contínua pels tres plafons ceràmics que representen l’expulsió morisca del 1609, per l’església parroquial (1621), i el Mirador de la Era del Chulo, on es pot apreciar la confluència dels rius Xúquer i Cabriol.

Passarem per la cova de Santa Anna, que tradicionalment es conta que va ser un túnel que creuava la població des del castell i on actualment poden observar-se estructures de l’espai constituït com a celler i cup.

El Calvari, lloc on va viure el germà Pastor, franciscà que va dedicar part de la seua vida a l’atenció de l’ermita de la Soledat i a la recuperació del folklore cofrentí.

Durant el trajecte fins a l’antic safareig municipal, que va ser construït en la meitat dels anys cinquanta, ens trobarem amb nombroses fonts públiques.

Centre BTT

El Centre BTT La Vall consta de nou rutes i un recorregut total de 259 quilòmetres.

Aquestes rutes discorren per un espai privilegiat per la història (castells, pobles, ermites disperses…) i una naturalesa on es pot gaudir de la seua diversitat de paisatges.

 


Punt d’acolliment Cofrents

Poliesportiu Municipal Manuel Tarancón

C/ Carretera Requena Almansa s/n

Tel.: (96) 189 46 30

polideportivo@cofrentes.es

Les rutes poden descarregar-se de la web wwwcofrentes.es

Rutes Senyalitzades D’observació D’aus

Cofrents compta amb dos rutes d’observació d’aus.

La Ruta del Cabriol ens permetrà recórrer dos tipus de bosc molt diferents. Un bosc galeria (ben conservat en aquest tram del riu Cabriol) i un bosc de pi i matoll mediterrani típic d’aquestes muntanyes.

La Ruta d’Embarcadors recorre la riba de l’embassament que atrapa les aigües del Xúquer i el Cabriol, on observarem espècies aquàtiques. Però si alcem la vista veurem les muntanyes que ho emmarquen, on habiten espècies típiques de penyes i matoll mediterrani.

Trobarem ocells com la garseta blanca, el cormorà, el pit-roig europeu, l’arpella occidental…

Les rutes poden descarregar-se de la web wwwcofrentes.es

Pesca deportiva

Captiva’t practicant la pesca esportiva en la zona de pesca de Cofrents, (V 028) on podràs trobar diferents espècies que habiten les seues aigües; són majoria els depredadors com la perca americana, luci i lucioperca, encara que també és possible la pesca de la carpa i l’anguila.

Modalitats de pesca:

– Riba

– Ànec (flotador habilitat per a la pesca)

– Embarcació (habilitat només a motor elèctric)

És obligatòria la llicència de pesca i el passeig diari (aquest passeig es pot adquirir el mateix dia en la Tourist Info Cofrents)

Tel.: Club +34 693 933 613