Alacant Gastronòmica
Fires | Gastronomía

València Turisme participa en Alacant Gastronòmica, certamen que se celebra en Fira d'Alacant, del 3 al 6 d'octubre.
La marca turística de la Diputació de València compta amb un estand de 80 metres quadrats destinat a la promoció de la gastronomia de la província de València com a atractiu turístic. L'espai compta amb un espai destinat a cuines en directe en directe, coordinat pel Xef Ruben Fenollar, en el qual participen restaurants i productors de diferents municipis de la província.
En l'espai dinàmic s'ofereixen demostracions gastronòmiques amb la participació de diferents destins com Gandia, El Palmar, Alboraia, Enguera, Sollana, Oliva, Sueca, València, Cullera i Meliana.També hi haurà tallers infantils amb esmorzars saludables, tallers d'arrossos i ponències gastronòmiques.
L'estand compta a més amb punts d'informació turística sobre totes les experiències turístiques que es poden disfrutar a la província de València.
El programa d'activitats de l'estand de València Turisme és el següent:
DIVENDRES 3 D'OCTUBRE
10h. TALLERS INFANTILS: ESMORZARS SALUDABLES by RUBÉN FENOLLAR
11h. TALLERS INFANTILS: ESMORZARS SALUDABLES by RUBÉN FENOLLAR
12h. GANDIA: Tasta Gandia i els productes de proximitat. Chema Soler (Street Food Gandia). Showcooking-Degustació
13h. EL PALMAR: L’allipebre de l’Albufera del Restaurant Bonaire by Borja Marco i Elena Marco.
16h. GANDIA: Pastisseria RAUL 1882: El dolç històric que ha arribat als nostres dies: LA TRENA BORGIANA. Taller-degustació.
17h. ALBORAIA: El pastís de formatge amb sabor valencià: fartons Polo i xufa. By Ciriaco. Showcooking-degustació
18h. ENGUERA: Presentació de la Fira de l'Oli d'Énguera. Tast d'olis d'Oliva Verge Extra Cooperativa Campoenguera.
DISSABTE 4 D'OCTUBRE
10h. LA RUTA DELS ESMORZARS: La cultura de l'esmorzar. Casa Marina (Benifairó de la Valldigna). Showcooking-degustació
11h. SOLLANA: Concurs de Paella valenciana amb taronja de Menja’t Sollana. Guanyador 2025: Rostidor L’alfábega (Alginet). Showcooking-Degustació
12h. OLIVA: Taller de coques de la ciutat d'Oliva amb Pepe Cotaina. Taller-Degustació
13h: TALLER: ARROSSOS VALENCIANS D'APROFITAMENT by RUBÉN FENOLLAR. Showcooking-degustació
16h. EL BAR VALENCIÀ: Gin Roders i els destil·lats Made in València. Cata-degustació
17h: GANDIA: L'autèntica fideuá de Gandia. Associació Amics de la Fideuá. Avelino Ramón.
18h: TALLER: Tapes de KM0 by RUBÉN FENOLLAR
DIUMENGE 5 D'OCTUBRE
11h. SUECA: Concurs Internacional de paella valenciana de Sueca. Adolfo Cuquerella, mestre arrosser en Restaurant la Granja de Sueca i Coordinador gastronòmic del concurs. Showcooking-degustació.
12h. VALÈNCIA: Flama de Edu Espill (R.Michelin i Sol Repsol): La brasa mediterrània.
13h. OLIVA: La fideuá de fideu corb del Club de Tenis de OIiva. By Mario Gorciu
17h VALÈNCIA: El rebost valencià en la cuina fusió asiàtica. KAWORI (València) by ALBERTO GONZALEZ.
DILLUNS 6 D'OCTUBRE
11h. MELIANA: Els productes i les receptes de Meliana Cor d’Horta. Showcooking-degustació
12h. CULLERA: Artesans de l'Arròs de Cullera.
13h. VALÈNCIA: El rebost valencià en Gastrotrinquet (València).
En Alacant Gastronòmica participen més de 260 expositors representants del sector gastronòmic.