Torres-Torres
Torres-Torres és una xicoteta i tranquil·la població situada a la comarca valenciana del “Camp de Morvedre”, a la vall del sota Palència, a mig camí entre Sagunt i Segorbe, a tan sols 40 km de la ciutat de València. La seua economia es basa principalment en l’agricultura, sobretot en el regadiu, destacant el cultiu de la taronja. Les hectàrees de secà es reparteixen entre ametlers, garroferes i oliveres. La resta del terreny és muntanyenc amb pins i matoll
Gastronomia:
Entre els plats més característics figura l’arròs a forn, la paella i el “potaje” típic de setmana santa, així com els llesquetes amb ou.
Interés turístic:
Un dels pocs banys àrabs de la província de València: conjunt d’estades i arcades comunicades d’una impressionant bellesa i interès, l’església parroquial de Ntra. Sra. dels Àngels, amb torre i cúpula d’estil barroc, la imatge de la Verge de la Llet, patrona de Torres-Torres, (possiblement del S.xv) i l’antic castell. A més té en el seu terme llocs de gran vegetació i incomparable bellesa: el Rabosero, la muntanya de l’Ermita, els banys àrabs, la cisterna i els voltants del castell des d’on s’albira un paisatge digne d’admirar. El Castell de Torres-torres és d’origen musulmà i després de la conquesta de Jaume I aquest ho va cedir a Beltrán del Puig. Es tracta d’un castell de planta poligonal, es conserven llenços i part de la muralla. Actualment es troba en mal estat, sense cap restauració i és propietat privada. Al costat del castell s’han trobat les restes de la seua primitiva església del segle XIII. Les primeres dades històriques d’aquesta església són de 1318.
Festes:
Les festes patronals se celebren del 7 al 10 de setembre. En aquests dies hi ha revetles, balls, misses, cercaviles i processons acompanyades per bandes de música. La setmana anterior se celebren exhibicions taurines i bou , festivals de play-back i activitats per a xiquets i gent de la tercera edat. El dia 31 de desembre també és festiu en la localitat, per ser aquesta data la troballa de la talla de la Verge de la Llet. Es festeja amb una gran ofrena de flors i amb l’elaboració de dolços típics. Finalment, en dates recents s’intenta recuperar la festivitat de sant Antoni Abat el diumenge més pròxim al 17 de Gener.