Benifaió
Benifaió té una població de 12.000 habitants, aproximadament. Està situat a 35 m sobre el nivell del mar. Com la majoria de pobles valencians, la seua activitat econòmica ha estat tradicionalment vinculada a l’agricultura, especialment al cultiu del taronger. Però actualment ha augmentat l’activitat en el sector secundari, a causa de la proximitat als polígons industrials i les fàbriques, i en el sector dels serveis, a causa de la proximitat a València.
Gastronomia:
L’arròs, en totes les variants, i la paella constitueixen els plats més tradicionals de la gastronomia de Benifaió.
Interés turístic:
La torre de la Plaça es troba al centre de la població, a la plaça Major. Construïda probablement al segle XI, és un exemple magnífic de torre àrab de guaita i defensa. Va formar part del cinturó defensiu de la ciutat de València, junt amb unes altres torres de la zona, i, a més, va servir de refugi als habitants de les alqueries pròximes. La tradició popular diu que va ser construïda per a refugiar-hi els veïns de la localitat quan la torre de Mussa es va quedar xicoteta. Es troba adossada a l’Ajuntament i a la casa dels Falcó, amb els quals formava un conjunt denominat casa-castell o casa-palau. Convertida en símbol de la població, està perfectament restaurada i és possible visitar-ne l’interior. Alberga un museu amb les restes trobades durant la seua rehabilitació. La torre de Mussa s’alça als afores de Benifaió. Està envoltada per camps de cultiu, per la qual cosa també és coneguda com la torre de l’Horta. Als seus peus naix la font del mateix nom. L’interior és molt curiós, ja que en les parets s’obrin centenars de forats, molts dels quals encara tenen restes d’estaques, que s’utilitzaven per a pujar a les plantes altes, ja que no hi havia cap escala.
Festes:
Les festes patronals se celebren del 15 al 22 d’agost, en honor de Santa Bàrbara. S’organitzen actes lúdics per a xiquets, joves, adults i també per als més majors: sopars a l’aire lliure, actuacions musicals, jocs infantils, actes esportius, berenar de jubilats, etc. A més, se celebren altres festes importants com la de Sant Antoni Abat (17 de gener), les Falles (del 15 al 19 de març), Setmana Santa i Pasqua.