Select Page

La Diputació reunix a Chulilla a 30 empreses i agències de viatges per a avançar contra la despoblació mitjançant el turisme

May 16, 2024 | Noticies | 0 comments

  • La corporació organitza un workshop per a impulsar la comercialització dels productes turístics del Catàleg d’Experiències ‘Fem Poble’, el programa provincial de dinamització turística de municipis en risc de despoblació

15/05/2024
La Diputació de València ha reunit hui en el Centre Social Polivalent de Chulilla a 30 empreses turístiques, entitats i agències de viatges per a avançar en la lluita contra la despoblació a la província, en el marc del programa ‘Fem Poble. Turisme contra la Despoblació’ posat en marxa per la corporació, en un workshop organitzat en col·laboració amb l’Ajuntament de Chulilla i l’Asociación Empresarial Valenciana de Agencias de Viaje (AEVAV).

En esta jornada de treball s’ha promocionat el Catàleg d’Experiències Turístiques ‘Fem Poble’, que reunix prop d’un centenar d’experiències turístiques de municipis en risc de despoblació a la província per a venda directa d’estes al públic, mitjançant la comercialització d’estos productes turístics locals en tots els circuits, certàmens i esdeveniments del sector turístic. A la tardor està prevista una segona edició d’esta publicació provincial.

El diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació de la Diputació, Avelino Mascarell, que ha inaugurat la trobada, ha qualificat com a “crucial” el treball conjunt i coordinat “tant des del sector públic com el privat, per a impulsar estratègies conjuntes i transversals que promoguen el desenvolupament empresarial i turístic als nostres pobles”.

Durant l’esdeveniment, Mascarell s’ha dirigit al públic assistent: “celebrem l’esperit emprenedor, la valentia d’aquells que trien apostar pel món rural i contribuir al desenvolupament de les nostres economies locals compartint els nostres tresors amb el món sencer. En definitiva, posant-nos en el mapa”.

Per part seua, l’alcalde de Chulilla, Vicente Polo, ha manifestat per la seua part la seua satisfacció per la celebració en el seu municipi de la trobada professional ‘Fem Poble’, del qual ha destacat que “és una aposta de la Diputació pels pobles d’interior que patim el problema de la despoblació en major o menor mesura i pobles en els quals el turisme és la base de la nostra economia i forma de vida, per la qual cosa necessitem el suport institucional i mesures com este workshop en el qual contacten agències de viatges i empreses de les nostres comarques que posen en valor els recursos que tenim”.

Fem Poble

Els servicis de Turisme i Desenvolupament Rural de la Diputació de València impulsen conjuntament des de 2022 el programa FEM POBLE, amb el qual busquen aportar valor als recursos turístics dels municipis en risc de despoblació de la província per a fomentar la creació de productes turístics que activen la seua economia local i, en conseqüència, la seua projecció territorial.

Per a això es busca activar la col·laboració públic-privada en la dinamització turística d’estes poblacions, respectant sempre els principis de sostenibilitat i la capacitat de càrrega turística de cadascuna d’elles.

En el desenvolupament del programa s’han elaborat Manuals de Planificació Turística per a cadascun dels municipis adherits a ‘Fem Poble’, que actualment ja engloba un total de 54 municipis i 4 mancomunitats.