Select Page

La Diputació de València celebra el Día del Camino del Cid amb activitats culturals i turístiques a la província

May 14, 2024 | Noticies | 0 comments

  • Ontinyent, El Puig, Algímia d’Alfara, Algar de Palància, Torres Torres i Benavites acullen este cap de setmana les activitats programades per la corporació per a commemorar del dia de la ruta turístic-cultural

13/05/2024
La Diputació de València commemorarà el Día del Camino del Cid este cap de setmana amb la celebració d’activitats turístiques i culturals, de caràcter gratuït, en diversos municipis significatius d’esta ruta turístic-cultural al seu pas per la província.

I és que la corporació provincial ostenta enguany la presidència del Consorcio Camino del Cid, entitat pública sense ànim de lucre integrada per les diputacions de València, Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, Castelló i Alacant per a impulsar, mantindre i promocionar l’itinerari nacional vinculat en Cantar de Mío Cid i a la figura del Cid com a producte turístic nacional.

Les localitats d’Ontinyent, El Puig de Santa María, Algímia d’Alfara, Algar de Palància, Torres Torres i Benavites acolliran les accions programades per la Diputació de divendres a diumenge per a celebrar la ruta i emfatitzar la importància que té formar part del Camino del Cid per als municipis que la componen.

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha animat “a tots els valencians a participar en les activitats programades pel Consorci que, a més de fer-los passar un dia divertit amb les seues famílies i amics, els servirà per a conéixer més sobre una figura tan important en la nostra història com és la del Cid, i també per a descobrir una ruta enriquidora que transcorre per alguns dels racons més bells de la nostra província”.

Activitats programades

El divendres 17 de maig començaran les celebracions amb l’obertura, a primera hora del matí, de l’exposició fotogràfica ‘El Camino del Cid’, de Kaiko Bosc Ideal (@kaikobosqueideal), en el Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, situat a Ontinyent (Vall d’Albaida), població de la part final de la ruta a la província de València abans d’arribar a Alacant. La mostra recollirà imatges i detalls de tot el traçat de la ruta del Camino del Cid per la península, i permaneixerà oberta fins al 26 de maig.

Eixe mateix divendres, El Puig de Santa María (Horta Nord) acollirà la celebració d’un concert de música medieval a la vesprada a l’Església del Monestir de Santa María del Puig, municipi destacat del Camino del Cid, a càrrec de Ensemble Alfonsí.

El dissabte 18 de maig, a primera hora del matí, des de Algímia d’Alfara partirà una ruta cicloturista guiada per la Via Verda fins a l’embassament d’Algar de Palància (Camp de Morvedre), des d’on es tornarà al punt de partida després de disfrutar d’un esmorzar, per a tot aquells que desitgen inscriure’s abans del 16 de maig.

Finalment, el diumenge 19 de maig conclourà el calendari d’activitats amb la ruta senderista interpretativa i guiada de Torres Torres a Benavites (Camp de Morvedre). Es tracta d’un traçat d’11 quilòmetres, amb una duració aproximada de tres hores i mitja, i de dificultat baixa, prèvia inscripció.

Totes dos rutes són itineraris destacats del traçat del Camino del Cid en els àmbits del cicloturisme i el senderisme.