Zarra
Destaquem el nucli urbà, l’església renaixentista, la torre (1880), la plaça, construïda el 1905, amb una font en el centre denominada La Panoja, la necròpolis ibèrica o el llavador públic (1920). A més, disposa d’un ampli patrimoni ambiental i paisatgístic: paratge La Hoz, la presa de los Comuneros, la presa del Rentón, el riu de Zarra, la Cueva de la Hoz, la Cueva de Vallés, el Manantial de la Vega i Los Cuchillos.
Hi ha dos tallers artesanals de lledoner, on es fabriquen forques, bastons, perxes, mànecs, crosses, etc. A més, s’elaboren embotits artesans típics de Zarra i pernils casolans.
Gastronomia:
La gastronomia és un altre dels elements destacables del nostre municipi; a pesar de pertànyer a la província de València, la nostra gastronomia es troba molt influïda per Castella-la Manxa; destacarem els gaspatxos, el potatge i les farinetes (gachamiga), i dins de la rebosteria tenim les coquetes, els rotllets de mel i les toñas zarrinas. El màxim representant dels nostres productes és la cirera, que es cria a l’abric de les muntanyes que envolten el municipi. Els embotits elaborats de manera artesanal i els pernils casolans són coneguts i valorats als distints pobles de la Vall de Cofrents.
Interés turístic:
El 17 de gener (Sant Antoni): matança popular, elaboració d’embotits artesans, romeria i foguera. El 26 de juliol: festivitat de Santa Anna (patrona). De l’1 al 8 d’agost: Vaquetes, revetles i jocs populars.
Festes:
17 de Enero. (San Antón): Matanza Popular, elaboración de embutidos artesanos, Romeria y Hoguera. 26 de Julio Festividad de Santa Ana (Patrona) 1 al 8 de Agosto: Vaquillas, Verbenas y juegos populares.