Almàssera
Almàssera és una població tranquil•la de la contornada de la ciutat de València. Encara és un poble eminentment agrícola, tot i que cada vegada més industrialitzat. És un lloc ideal per a gaudir de temps d’oci i passar uns moments entranyables en l’horta valenciana.
Gastronomia:
La cuina local presenta una varietat peculiar de paella, elaborada amb fetge de bou. El component principal de la cuina de la localitat és l’arròs i dins de les seues varietats i, tot i que el plat essencial és la paella, té especial importància l’arròs al forn.
Interés turístic:
Destaquen en la Plaça Major de la població edificis bells i interessants, com l’edifici conegut com El mosaic de les muses.
L’església parroquial del Santíssim Sagrament, del segle XVIII, amb façana de rajola i dos torres. El seu interior està compost de tres naus (la central amb volta de canó) i creuer.
Destaca també la creu de terme que data del segle XIV i és d’estil gòtic.
– Casa natal dels germans Lladró.
– Museu de l’Horta.
– Capelleta dels Peixets.
Entre els seus paratges naturals, cal destacar el Clot de la Caldera, en el barranc de Carraixet, i els camps de xufes, cultiu utilitzat per a l’elaboració d’orxata.
Festes:
Les festes majors tenen lloc durant quatre dies a partir del quart diumenge d’agost. Se celebren en honor del Crist de la Fe i la Providència, de Sant Isidre Llaurador i del Santíssim Sagrament (patró de la població). Té per concessió papal la capacitat de celebrar el Corpus en distinta data degut a la seua tradicional representació del «miracle dels peixets». La festivitat del Corpus té lloc a principis del mes d’agost i és organitzada pels clavaris de la Confraria del Santíssim. El recorregut tradicional és acompanyat a ritme de la clàssica dolçaina acompanyada de danses tradicionals.