Select Page

Casa de la Molinera

Museus ( Riba-Roja de Túria )

En el segle XV, a la vora del riu Túria, es va construir aquest molí dedicat a moldre gra per a obtindre farina. Durant l’època medieval, el molí era propietat dels senyors de la baronia de Riba-roja. El 1897, amb l’abolició dels senyorius, el comte va vendre el molí a Bautista Martí Broseta. Va ser el seu fill, Ramón Martí Paredes, el que hi va instal·lar el sistema Buhler (aleshores, la maquinària per a moldre més moderna que hi havia), però es va arruïnar i li’l van embargar.
Finalment, el 1944 el va adquirir Manuel Alamar Mocholí. Després de la seua defunció, la dona es va fer càrrec de la gestió del molí. La seua família va construir la Casa de la Molinera, que va funcionar com a residència de la família, centre de base administrativa i de magatzem del molí. El 1998, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria n’obté la propietat i habilita la Casa de la Molinera per a la visita. Actualment, el molí està reconegut com a bé immoble d’etnologia (BIE).
A la casa es poden observar elements de la vida quotidiana de la molinera i la seua família, on es combinen elements tradicionals i d’una modernitat tecnològica incipient. També hi ha objectes relacionats amb l’administració del molí, concretament, les mostres de farina, un arxiu amb papers administratius i objectes d’escriptori. A més, la casa té unes vistes excel·lents del parc natural i del riu Túria!
La Casa de la Molinera és un dels llocs d’interés més visitats a Riba-roja de Túria.
*La visita s’inclou en la Ruta Urbana de l’Aigua.

Se visita durante la Ruta Urbana del Agua. Consultar calendario en www.ribarojadeturiaturismo.com

Tipus de museu: Casa Museo
Tipus d’entrada: Gratuita
Preu de l’entrada:

Redes sociales

Tourist Info Riba-Roja de Túria
Calle Cisterna 30.
46190
Tel: 962772184
Email: riba_roja@touristinfo.net
Web: www.ribarojadeturiaturismo.com
Horario:

Dilluns a Divendres: 09.00 a 14:30h Dijous i Divendres: 16.00 a 19:00h Dissabtes: 10.00 a 14:00h