Select Page

Ecomuseo de Aras de los Olmos

Museus ( Aras de los Olmos )

L’Ecomuseu d’Aras de los Olmos és un espai dedicat a conservar i mostrar la cultura tradicional dels Serrans i d’Aras, conformat per diferents elements que posen en valor les mostres del patrimoni cultural i natural de la zona.
A les diverses sales del museu es pot observar el testimoniatge de les diferents cultures que han deixat les empremtes a Aras i a Losilla, a través dels edificis, les estructures agràries, els diferents objectes, la música, els relats, els costums i les creences. N’hi ha tres:
– La sala de l’almàssera ens posa en context la cereria, en el marc de l’economia tradicional i l’apicultura, una de les activitats més representatives en la vida tradicional de la comarca. La segona part recrea l’entorn de l’obrador i mostra el procés d’elaboració de pans de cera.
– Tant la torre com les restes de la muralla primitiva es conserven entre les edificacions actuals. És una torre de planta quadrada, típicament musulmana, construïda en el segle XI.
– A la primera planta de l’edifici, es troba la col·lecció arqueològica”Francisco Moreno Mesas”, on hi ha fragments de ceràmica, atuells complets, armes, etc.

Sábado de 10:00 a 14:00 y de 18:00 a 20:00, domingo de 10:00 a 14:00.

Tipus de museu: Etnografía y Antropología
Tipus d’entrada: No Gratuita
Preu de l’entrada: 2€ (incluye la visita guiada al pueblo)