Select Page

Museo de Historia de la Telecomunicación Vicente Miralles Segarra

Museus ( L'Horta - València )

El Museu de la Telecomunicació Vicente Miralles Segarra es troba a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Telecomunicació de la Universitat Politècnica de València. L’origen de la formació de la col·lecció del museu es remunta a 1995. Des de llavors, la col·lecció s’ha ampliat fins a acollir més de set-centes peces dels segles XIX al XXI; per això, és la col·lecció amb aquestes característiques més important de la Comunitat Valenciana.
El museu es troba al mateix edifici de l’ETSIT i comparteix espai amb la docència i la investigació. L’exposició permanent presenta un recorregut cronològic pels cinc àmbits de la telecomunicació, amb més de tres-centes peces exposades en cinquanta-dues vitrines adequades al contingut.
Els fons que integren l’exposició permanent es poden visitar fàcilment perquè es distribueixen de manera didàctica a la planta baixa i a la primera planta de l’edifici 4D de l’Escola de Telecomunicació. Hi ha accessos i lavabos per a persones amb mobilitat reduïda. L’exposició s’organitza en cinc àrees temàtiques: telegrafia, telefonia, equips audiovisuals, radiocomunicacions i instrumentació. A més, compta amb objectes relacionats d’alguna manera amb el món de la telecomunicació i amb una biblioteca que conté llibres, gravats, anotacions, revistes i material divers.
A més, el personal del museu s’ha dedicat a dotar-lo d’una documentació ben variada: cartells de vitrina i de peça, l’escaneig de llibres antics, el catàleg de la col·lecció, publicacions, fullets, vídeos, guies didàctiques i, per descomptat, una pàgina web ben completa (http://museotelecomvlc.webs.upv.es/) que amplia i il·lustra la visita.
D’acord amb les directrius d’entitats internacionals sobre gestió de museus, el Museu d’Història de la Telecomunicació Vicente Miralles té el ferm propòsit de conservar, comunicar i presentar els béns culturals generats per la telecomunicació al llarg de la història per a l’estudi, l’educació i l’oci.

El horario de visita del Museo es de: Lunes a viernes de 8:00 a 21:00. (Durante el mes de Agosto será de 9:00 a 14:00.)

Tipus de museu: Ciencia y Tecnología
Tipus d’entrada: Gratuita
Preu de l’entrada:

Contacte

Avda. Tarongers

96 387 71 90

museo@etsit.upv.es

https://museotelecomvlc.webs.upv.es/

Redes sociales