Select Page

Museu Faller de València

Museus ( L'Horta - València )

El Museu Faller de València, de titularitat municipal, té com un dels objectius conservar, protegir i difondre el patrimoni artístic i cultural que es desenvolupa al voltant de la festa de les Falles, declarades patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO el 2016. Compta amb cinc col·leccions permanents: la col·lecció de ninots indultats (des de 1934), la col·lecció de ninots indultats infantils (des de 1963), la col·lecció de cartells anunciadors de Falles (des de 1929), la col·lecció de retrats de les falleres majors de València (des de 1995) i la col·lecció d’insígnies de comissions falleres.
La singularitat dels seus fons es deu a la selecció per votació popular de les col·leccions de ninots. Anualment, totes les comissions falleres de la ciutat porten els seus millors ninots grans i infantils a l’exposició del ninot, que se celebra des de febrer fins a la setmana fallera. El públic que la visita vota el ninot que se salvarà de les flames i el guanyador anual passa a formar part de les col·leccions estables del museu.
El públic disposa d’audioguies a la venda per 1 euro, que es poden escoltar indistintament en cinc idiomes: valencià, castellà, anglés, francés i italià. Funcionen en el mateix mòbil o tauleta mitjançant un codi QR o l’enllaç a la pàgina web.
Les visites del públic al museu solen ser d’entre 60 i 90 minuts.

Acceso permitido de martes a sábado laborables desde las 10:00 hasta las 18:00 horas (el museo cierra a las 19:00) los domingos y festivos desde las 10:00 hasta las 13:00 horas (el museo cierra a las 14:00 horas).

Tipus de museu: Festero
Tipus d’entrada: No Gratuita
Preu de l’entrada: 2 euros entrada normal 1 euro tarifa reducida. Los domingos y festivos entrada gratuita para todo el público.

Redes sociales