Alginet
Alginet té un total de 13.000 habitants, aproximadament. Està situat en la zona de transició entre la Ribera Alta i l’Horta de València, des del límit de la zona de marjals de l’Albufera fins a la xicoteta serra de la Falaguera. La superfície del terme és majorment plana i, a causa de l’elevat percentatge d’humitat ambiental (molt habitual a la comarca de la Ribera) a l’estiu la percepció de la calor és major que la que marquen els termòmetres, i el mateix fenomen passa a l’hivern, que s’accentua la sensació de fred.
Gastronomia:
Els plats més destacats de la cuina local són els arrossos i les seues distintes varietats d’elaboració: arròs amb fesols i naps, paella, etc.
Interés turístic:
Dins de la població trobem el Castell dels Cabanyelles, construït al segle XVI. Posteriorment s’hi van eliminar les dues torrasses que el flanquejaven per a instal•lar-hi l’ajuntament. Als afores se situa l’ermita de Sant Josep (segle XIX), amb un retaule de gran valor, on es venera una imatge de Sant Josep. Les torres de Luengo i del Borrero, aïllades entre tarongers, han perdut el seu aspecte de fortificacions defensives. L’església parroquial (1654-1699) es va construir sobre l’antiga, del 1330. El campanar i la capella de la comunió són del segle XVIII. Finalment, cal assenyalar la permanència d’alguns exemples de la cultura agrícola de la zona com ara la casa típica dels llauradors amb l’entrada per al carro, l’estable per als animals, el paller, etc. Algunes tenen un pou propi o aljub, per a subministrar-se d’aigua. També queden algunes cases de terratinents de la darreria del segle XVIII i algunes altres de la xicoteta burgesia agrícola de final del segle XIX.
Festes:
Les festes patronals se celebren durant la segona quinzena d’agost. S’organitzen tot tipus d’actes ludicofestius: vaquetes, tallers i activitats infantils, despertades, sopars populars, revetlles, etc.