Select Page
Valencia Turismo > Agenda > Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena,

Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena,

Gastronomía

10 Febrer, 2023 / 12 Febrer, 2023

Torna la Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena, que se celebra del 10 al 12 de febrer en el Recinte Firal de la localitat.

Durant 3 dies, en aquesta festa que ha sigut declarada d'Interès Turístic Autonòmic, les carnisseries de l'Associació del Embotit preparen milers de quilos de diferents productes artesans i de qualitat de Requena per als assistents, on es podran degustar embotits tan típics com llonganisses, botifarres, xoriços, salsitxons, güeñas i gossos, entre altres, així com sobrassades, olis d'oliva, formatges o vins de la zona.

No faltaran, a més, altres productes tan característics com el "bollo requenense", elaborat per l'Associació de Forners, o els plats tradicionals elaborats per l'Associació de Mestresses de casa, els qui seran presents també en la Mostra.

A més de les casetes situades en el Recinte Firal, durant els dies de l'esdeveniment se celebrarà el Concurs d'elaboració de Cachulí i hi haurà tastos de vi comentades, així com de formatges, olis i cafè, a part d'altres activitats culturals i d'oci, d'entre les quals destaquen les actuacions del grup Cantares Viejos o el monòleg de Pablo Chiapella.

En aquest 2023, es nomenarà Mestre Carnisser de la Mostra al Cava de Requena, que ha aconseguit recentment el seu dret a utilitzar aquesta denominació, i també es proclamarà Mondonguera d'Honor a l'advocada que ho ha fet possible, Gracia Guillén Carrau.

D'altra banda, en fer la reserva dels tiquets a compte en l'Oficina de Turisme o visitar la mostra amb tren de rodalia, s'obtindrà, juntament amb la compra del tiquet de degustació, l'entrada gratuïta a tres museus o monuments de la localitat.

Aquesta promoció serà vàlida també per a la compra física del tiquet del divendres.
Així mateix, les persones que arriben amb tren a l'esdeveniment, gaudiran d'un descompte del deu per cent en l'import de la compra d'embotit realitzada en la Mostra.

Finalment, en adquirir durant el dissabte i diumenge el tiquet de degustació, es regalarà una entrada de museu o monument, vàlida per a qualsevol dia de l'any diferent als de la celebració de la mostra.