Select Page
Valencia Turismo > Agenda > Día del Camino del Cid

Día del Camino del Cid

Cultura

21 May, 2024 / 26 May, 2024

Les localitats d’Ontinyent, El Puig de Santa María, Algímia d’Alfara, Algar de Palància, Torres Torres i Benavites acolliran les accions programades per la Diputació de divendres a diumenge per a celebrar el "Día del Camino del Cid" i emfatitzar la importància que té formar part del Camino del Cid per als municipis que la componen.

Activitats programades

El divendres 17 de maig començaran les celebracions amb l’obertura, a primera hora del matí, de l’exposició fotogràfica ‘El Camino del Cid’, de Kaiko Bosc Ideal (@kaikobosqueideal), en el Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, situat a Ontinyent (Vall d’Albaida), població de la part final de la ruta a la província de València abans d’arribar a Alacant. La mostra recollirà imatges i detalls de tot el traçat de la ruta del Camino del Cid per la península, i permaneixerà oberta fins al 26 de maig.

Eixe mateix divendres, El Puig de Santa María (Horta Nord) acollirà la celebració d’un concert de música medieval a la vesprada a l’Església del Monestir de Santa María del Puig, municipi destacat del Camino del Cid, a càrrec de Ensemble Alfonsí.

El dissabte 18 de maig, a primera hora del matí, des de Algímia d’Alfara partirà una ruta cicloturista guiada per la Via Verda fins a l’embassament d’Algar de Palància (Camp de Morvedre), des d’on es tornarà al punt de partida després de disfrutar d’un esmorzar, per a tot aquells que desitgen inscriure’s abans del 16 de maig.

Finalment, el diumenge 19 de maig conclourà el calendari d’activitats amb la ruta senderista interpretativa i guiada de Torres Torres a Benavites (Camp de Morvedre). Es tracta d’un traçat d’11 quilòmetres, amb una duració aproximada de tres hores i mitja, i de dificultat baixa, prèvia inscripció.

Totes dos rutes són itineraris destacats del traçat del Camino del Cid en els àmbits del cicloturisme i el senderisme.

Més informació