Select Page
Valencia Turismo > Planifica tu experiencia > Parajes Naturales > Parcs naturals > Parc Natural de la Serra Calderona

Parc Natural de la Serra Calderona

El Parc Natural de la Serra de la Calderona, declarat el 15 de gener del 2002, comprén una extensió de 18.019 ha. Situat entre les províncies de Castelló i València, queda constituït per una alineació muntanyosa d’orientació nord-oest sud-est, que separa les conques dels rius Palància i Túria, i s’estén per les comarques de l’Alt Palància, el Camp de Morvedre i el Camp de Túria.

Municipis dins del parc: Altura, Albalat dels Tarongers, Algímia d’Alfara, Estivella, Gàtova, Gilet, Marines Vell, Nàquera, Olocau, Sagunt, Sogorb, Segart, Serra i Torres Torres.

Constitueix un dels enclavaments naturals més valuosos de la Comunitat Valenciana, les característiques físiques del qual li atorguen un interés ecològic excepcional, alhora que paisatgístic.

La seua orografia abrupta, coronada pel Montmajor (1.015 m), el Gorg (907 m), Rebalsadors (802 m), l’Oronet (742 m) i el Garbí (601 m), unida a la presència de materials tant carbonatats com silicis, li confereixen una elevada diversitat d’hàbitats forestals i de matoll que afavoreixen l’existència de nombroses espècies de flora i de fauna.

La sureda constitueix un dels hàbitats més importants degut tant al seu valor ecològic com a la seua vinculació amb la cultura popular i als usos tradicionals dels recursos forestals que han caracteritzat les generacions passades. Lamentablement, l’activitat humana i els incendis forestals han provocat una distribució dispersa de la sureda i una disminució de la vegetació característica de la serra de la Calderona, que ha quedat dominada per pinedes, matolls i herbassars.

Les nombroses troballes arqueològiques i el ric patrimoni arquitectònic, que esguiten aquest espai natural, donen testimoni de la història i de la cultura tradicional que ha caracteritzat i caracteritza aquesta serra.


Oficina Tècnica del PN de la Sierra de la Calderona
C/ Senda de la Ermita, n.º 1, bajo – 46119 Náquera
Tel.: 961 681 993 / 679 195 238
Correu electrònic: sierra_calderona@gva.es
Més informació sobre els parcs naturals de la província de València: Més informació sobre els parcs naturals de la província de València

Fundación Sierra Calderona.
Edificio Sierra Calderona, Plaza del Ayuntamiento s/n. 46119, Náquera (Valencia)
Telf.: +34 96 168 11 84.
Fax +34 96 168 42 33.
Página web: www.sierracalderona.org
Email: administracion@sierracalderona.org

RUTES DE SENDERISME