Select Page

La Feria del Queso de Chelva consolida el seu creixement amb una àmplia varietat d’activitats per a tota la familia

May 9, 2024 | Noticies | 0 comments

  • La Diputació de València acull la presentació de la tercera edició de Quesalia, que se celebrarà este cap de setmana en la Plaza Mayor del municipi serrà
  • A més dels cates de formatge i vi, el programa d’activitats inclou tallers i jocs per a xiquets, actuacions musicals i visites guiades

07/05/2024
La Diputació de València ha presentat este dimarts la tercera edició de Quesalia, la gran fira del formatge i maridatge de Chelva organitzada per l’Ajuntament, i consolidada com una de les fires gastronòmiques més importants no sols de la comarca, sinó de tota la província. Entre el 10 i el 12 de maig, la plaça Major, situada en ple centre neuràlgic i històric de la bella localitat de la Serranía, acollirà multitud d’activitats que van més enllà de la pròpia gastronomia. L’acte de presentació ha comptat amb la intervenció del diputat de Turisme de la corporació provincial, Pedro Cuesta, l’alcalde de Xelva, David Cañigueral, i els regidors de Cultura i Festes de la localitat, David Zapater i Clara Folgado.

Per a Pedro Cuesta iniciatives com esta fira són “fonamentals per a la província, perquè ajuden a vertebrar el territori i potencien el turisme a les zones de l’interior. Per això nosaltres des de l’àrea de Turisme sempre estarem donant suport a este tipus d’esdeveniments, en els quals també es posa en valor la riquesa cultural i artística dels pobles on se celebren”.

En efecte, Quesalia té com a objectiu desestacionalitzar el turisme i oferir una activitat turística diferent del visitant creant, a més, noves oportunitats d’ocupació al voltant de la fira i la població.

“Per a nosaltres és un esdeveniment únic. Són els dies que més gent visita el nostre municipi, i l’edició d’enguany suposa fer un pas més en el nostre creixement com a fira. Estem convençuts que continuarem creixent en els pròxims anys perquè tenim molt recorregut”, ha assenyalat l’alcalde de Chelva, David Cañigueral. Per part seua, el regidor de Cultura, David Zapater, ha expressat que “el 2024 serà un punt d’inflexió. A partir d’ara multiplicarem la nostra capacitat d’acollir més expositors i la fira serà una gran oportunitat per a atraure turisme tot l’any i crear ocupació”.

Activitats

Els veïns i turistes que s’acosten a Chelva este cap de setmana podran disfrutar d’un mercat amb casetes per a degustar i comprar diferents tipus de formatges, així com també hi haurà elaboracions tradicionals com a vins, olis, mels o productes de forns de la zona. A més, hi haurà un ampli programa d’activitats paral·leles, com ara música en directe, demostracions gastronòmiques i cates, visites guiades al nucli antic i patrimoni de Chelva, tallers infantils relacionats amb el món rural, ludoteca, menjar popular, formacions per a persones que vulguen emprendre, etc.

La regidora de Festes, Clara Folgado, ha detallat el calendari de la fira, que per primera vegada començarà el divendres 10 de maig a la vesprada, i s’estendrà fins al diumenge a les 20 hores. Tant el dissabte com el diumenge hi haurà menjada popular en la plaça del poble, a la qual podran unir-se tot aquell que ho desitge.

Enguany participaran un total de 20 expositors, entre els quals destaquen aquells procedents d’altres regions d’España, la qual cosa atorga una àmplia varietat de productes gastronòmics a una de les fires més potents de l’Alto Turia.

El centre de Chelva, declarat Bé d’Interés Cultural, reunix un impressionant patrimoni històric i cultural testimoni de l’encreuament de cultures cristiana, jueva i àrab, que es reflectixen tant als seus carrers com en els seus edificis més emblemàtics. A més, el certamen és una bona ocasió per a recórrer alguns de les moltes senderes i rutes amb què compta Chelva, entre els quals destaca per la seua popularitat la Ruta del Agua.