Select Page

La Diputació de València i la UPV avancen en la digitalització de la gestió turística de la província

Jun 28, 2024 | Noticies | 0 comments

  • Totes dos institucions continuaran impulsant la Càtedra O-CITY Territori Valencià al Campus de Gandia de la UPV
  • El diputat de Turisme destaca la necessitat de l’anàlisi de dades per a la “adaptació, millora i sostenibilitat de l’experiència turística, i que els destins de la província siguen més competitius i atractius”

04/06/2024
La Diputació de València i la Universitat Politècnica de València continuaran impulsant el programa col·laboratiu de digitalització de la gestió turística i cultural que desenvolupen mitjançant la Càtedra O-CITY Territori Valencià, que té el patrimoni dels municipis de la província com a actiu principal.

Així ho ha anunciat hui el diputat de Turisme de la Diputació de València, Pedro Cuesta, en la jornada de presentació de la citada càtedra celebrada en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) de València, en la qual també ha participat la vicerectora de la UPV, María Dolores Salvador.

Pedro Cuesta ha posat de manifest el “èxit de l’aliança administrativa i interdisciplinària” que suposa la col·laboració de la Diputació i la UPV en este projecte, “una combinació d’esforços que vertebra iniciatives formatives i científiques, i dedica els seus recursos a la investigació i el desenvolupament turístics”.

Respecte a l’aplicació de la càtedra a la gestió turística, ha explicat que “les necessitats i les tendències actuals del mercat turístic demostren que les polítiques basades en l’anàlisi de dades i la digitalització turística resulten claus per a millorar la competitivitat d’un destí. La Diputació de València està treballant en l’impuls de diversos programes en este sentit, perquè els destins de la província siguen més competitius i atractius per al turisme mitjançant l’adaptació, la millora i la sostenibilitat de l’experiència turística”.

Càtedra O-CITY Territori Valencià

La Càtedra O-CITY Territori Valencià va nàixer fa dos anys al Campus de Gandia del compromís entre la UPV i la Diputació amb la millora de la realitat patrimonial dels municipis valencians, mitjançant l’eina O-city.org. Així, perseguix descobrir i promoure el patrimoni natural i cultural de la província de València en una única plataforma, digital i oberta, com a via indispensable per al desenvolupament i transmissió de valors culturals i sostenibles.

Entre les accions dutes a terme des dels seus inicis, es troben la formació de becaris de la UPV en l’ús de la plataforma O-city.org; la realització de material promocional audiovisual i protocols d’integració de dades amb empreses del sector turístic intel·ligent; i la creació de la web de la càtedra per a la gestió i presència de continguts estructurats per comarques, entre altres accions.

En la jornada celebrada en el MuVIM s’ha posat de manifest el motor que suposa per a un territori la seua pròpia idiosincràsia des de la perspectiva del patrimoni, amb els resultats obtinguts fins a la data, a més de presentar les línies d’acció per a enguany, en el qual es pretén reforçar la dinàmica començada durant els exercicis anteriors i ampliar el seu abast.