Godelleta
El monument més destacat de la població és la torre musulmana, situada enfront de l’església. A tres quilòmetres de la població, es troba la zona d’esplai El Prado. És d’origen musulmà i, a pesar de tractar-se d’una propietat privada, és un dels monuments més volguts per la localitat. Actualment està en procés de restauració i recuperació. A més, hi destaquen l’església parroquial de Sant Pere Apòstol, del segle XIX, neogòtica, i la cooperativa vinícola de Godelleta, que té la seu en un nou edifici on es troben les tres cooperatives de la localitat. Es tracta d’una població d’origen agrícola i que es basa principalment en el cultiu de secà. Actualment s’ha fomentat el cultiu intensiu de la vinya, que genera un moscatell d’una qualitat extraordinària.
Gastronomia:
La cuina godelletana està basada principalment en plats típics valencians, com la paella de pollastre i conill. Cal destacar-hi, tanmateix, el mojete (a base de farina de guijas, fetge de porc i tomaca); l’arròs en verd (preparat amb bledes, naps i xirivies); el gaspatxo, l’all arrier, les coques de cansalada i la tonya.
Festes:
Les festes majors se celebren del 15 al 18 d’agost, organitzades pels clavaris i dedicades a la Mare de Déu d’Agost, Sant Roc, la Mare de Déu del Carme i el Crist, amb celebracions religioses, revetles, concursos gastronòmics, etc. Del 18 al 26 d’agost és l’Ajuntament qui s’encarrega d’organitzar competicions esportives, solta de vaquetes, bou embolat, etc. A més, es festeja Sant Antoni Abat al mes de gener, el patró dels animals. I com a novetat, cal destacar que des del 2001 se celebren a Godelleta les tradicionals Falles de Sant Josep.