Ador
A Ador, com a altres poblacions de la Safor, han quedat al descobert les restes que han posat de manifest l’existència de vida 3.000 anys aC (eneolític). La cova del Barranc del Figueral a la muntanya dels Ninets ha sigut un llibre obert per als arqueòlegs, on es va descobrir un enterrament del neolític.
ADOR ROMÀ: Les restes arqueològiques d’aquesta època són de les més importants de la comarca; es van trobar a la partida Raconch, al pla de I’Alfàs, i aporten un material de gran valor per a l’estudi de l’època romana a la nostra zona. A més d’una gran quantitat d’objectes, s’hi va constatar l’existència d’una mansió amb un sistema de calefacció molt especial per a la seua època.
ADOR ÀRAB: El topònim d’Ador pareix d’origen musulmà i significa tanda de reg. Ador
Gastronomia:
Rostit de corder i pastissets d’aiguardent, a més de tot el repertori de menjars mediterranis.
Interés turístic:
La muntanya de l’Ermita i les seues fonts com la de la Murtera, amb una esplèndida vista, la font del Cister o de l’Asister, la de la Canaleta, on està la cova coneguda pel nom de cova de l’Alcalde. Cal indicar que el municipi és conegut com «el balcó de la Safor».
Festes:
Les festes patronals se celebren la tercera setmana d’agost en honor de Sant Josep, l’Aurora, la Mare de Déu de Loreto (patrona d’Ador) i el Crist de l’Empar (patró de la població).