Sinarcas
Important enclavament (així ho testifiquen les troballes en el seu terme municipal, especialment una espècie de lapida amb inscripcions iberes), Església de Santiago Apòstol (S.XIX): en el seu interior es troba la imatge de “la Verge de les Campanetes”, l’Ermita de Sant Marcos (en un paratge de gran bellesa paisatgística), l’Ermita de Sant Roque i l’Ermita de Santa Catalina, ecomuseu de l’hàbitat tradicional rural. Paratges naturals: el Toll Negre (amb aigües medicinals), Palomarejas, i La Penya de les Grajas, les Hoyuelas i la Toba. Reserva Nacional de Valdeserrillas, amb fauna ibèrica : mufló, senglar, gineta i altre.
Fabricació artesanal de vidrieres, així com la confecció d’indumentària típica de la Comarca.
Gastronomia:
A més de la seua notable vàlua ecològica i paisatgística, Sinarques posseeix un gran interès en àrees com l’arqueologia, la història, l’etnologia, la gastronomia o les celebracions populars. Tant l’utillatge material com les formes i modalitats de la gestió tradicional de caràcter agrosilvo-pastoril han estat vius a Sinarques fins fa molt pocs anys, trobant-se, fins i tot avui, utensilis i tècniques tradicionals que es conserven encara vigents en la vida quotidiana de la població. Això és particularment visible en un camp com la gastronomia: des del pa i embotits, passant per plats típics com la caldereta, el gaspatxo de muntanya o creïlles en caldo, fins a dolços com els tradicionals burruecos, sense oblidar els vins del lloc (negre i rosat) formen una oferta suggestiva per al turista per la seua varietat i autenticitat. Sens dubte representen el colofó d’una visita o una estada, especialment si l’una o l’altra coincideixen amb les festes més assenyalades.
Festes:
Sant Antón: 17 de Gener. En ella tant els visitants com els “sinarqueños” gaudeixen d’una vertadera festa tradicional amb múltiples actes, tals com: fogueres, subhasta de lots fets amb les donacions fetes per les gents del lloc, cercavila amenitzada per la xaranga, revetla, etc… La Setmana Santa, ja en l’inici de la primavera, es commemora amb actes religiosos, processons i La Trobada. El Romiatge de Sant Marcos: Últim Dissabte d’Abril. És una massiva i típic romiatge a l’ermita en honor a aquest sant amb menjar campestre i ball en l’era, que posa el punt final a tota una setmana de festa organitzada pels cinquens de Sinarques en la qual tots podem degustar el vi que els mossos preparen per a animar aquesta tradició. San Isidro: 15 de Maig. Patró dels agricultors.Per gentilesa de la Cooperativa “La Protectora”, es degusten coques de sardines i coques magres, juntament amb els vins locals. A més, en els últims anys s’estan intentant recuperar jocs tradicionals rurals, que s’estaven perdent com: carreres de sacs, cucanyes, estiragarrote, el mocador, etc. Festes Majors: Última setmana d’agost, en honor a Sant Roque i a Santa Úrsula. En elles es pot acudir a actes tant religiosos (misses, processons, ofrena de flors a la patrona,…) com de qualsevol altra índole, tals com: correguda de la bandera, mascletà, festivals, concerts i balls. També es festegen, encara que en menor mesura, els Carnestoltes, el Corpus Christi, Santa Úrsula,…