Macastre
L’església, d’estil barroc i d’una sola planta, és un dels pocs exemples de barroc valencià que hi ha per aquestes comarques, la plaça de Los Árboles (segle XIX), on es poden contemplar cases tradicionals de la zona i uns arbres centenaris de grans copes i ombra agradable.
Hi ha nombroses fonts: la Fuente Grande, la de Santa Bárbara o la de Bolot. i una xarxa de sendes senyalitzades que comuniquen llocs d’interés paisatgístic.
El riu Magre travessa tot el terme municipal i fa un recorregut encanonat i formant gorges. És important destacar que el terreny amb és accidentat amb grans relleus.
Un altre atractiu de Macastre és el castell o les seues restes, que daten del segle XII, d’origen musulmà, el qual constituïa una formació defensiva de gran calibre. Alternava accions defensives i de vigilància. És una fortificació de planta allargada amb dues torres en els extrems encara que només se’n conserva la de l’extrem oest. Les dependències tenien usos molt diversos com: graners, dependències, aljubs… La torre oest del castell es troba en la part alta d’un tossal des de la que es domina tota la localitat. Han sigut moltes les reformes i els afegits al llarg dels temps depenent de la situació política i de les necessitats defensives del moment.
Gastronomia:
Mojete (fetge de porc, oli i farina), rin-ran (abadejo, ous, alls, creïlles i oli cru), gaspatxos i coca bova. Finalment és necessari esmentar la gran riquesa vinícola de la localitat, ja que es tracta de terres de grans vins i de cultiu intensiu de la vinya.
Festes:
Les festes locals (primera quinzena d’agost), amb diverses activitats tant lúdiques com religioses, es fan en honor dels patrons Santa Bàrbara i Sant Salvador. S’organitzen exposicions, campionats esportius, revetles populars, concerts, etc. En la Setmana Taurina, després de les festes locals, se celebren els festejos taurins. El primer cap de setmana de setembre tenen lloc les festes de les Clavàries de Maria, durant les quals se celebren, a més dels corresponents actes religiosos en honor de la Mare de Déu, mascletades, revetles, cavalcades, etc.