Fira Comarques 2025
Fires
La Diputació de València celebra Fira Comarques 2025, del 7 al 9 de novembre, als Jardins del Real -Vivers de València.
El certamen compta amb dos espais diferenciats: d'una banda, l'oferta turística dels municipis, mancomunitats i empreses turístiques i d'altra banda, una àrea showcookings amb demostracions gastronòmiques en directe i una zona, on es realitzaren les actuacions folklòriques i presentacions.
A més, en l'espai de ludoteca infantil s'ofereixen tallers relacionats amb el turisme de la província i la sostenibilitat.
Programació
FOLKLORE, ANIMACIÓ i TALLERS D´ARTESANÍA
Divendres 7 de novembre:
18.00 h. Grup d’ Albaes Cantar per cantar de Meliana.
19.00 h. Música en directe: Gynebra.
Dissabte 8 de novembre:
11.00 a 13.00 h. Demostració d'encaix de boixets a càrrec de l'Associació de Bolilleres El Motrotón de Yátova.
12.15 h. Música en directe: Carmen Ferre.
13.15 h. Rondalla, Cor i Balls Regionals de Cofrentes.
-----------
17.30 h. Grup de Danses Populars de Quatretonda.
18.00 h. Herois del Tollo d'Utiel.
19.15 h. FOTUR: D’J i animació.
Diumenge 9 de novembre:
12.00 h. Ball de les banderes de Requena.
12.45 h. Grup de danses Gran Via de l’ Est de Bétera.
13.30 h. Música en directe: Marta Fornali.
------------
18.00 h. Mini Disc Infantil.
TALLERS INFANTILS (LUDOTECA INFANTIL)
Taller Netegem Les nostres Aigües
Tema Principal: Conscienciació ecològica i la importància de mantindre netes les costes i rius de la província de València.
Taller de Ceràmica
Tema Principal: La importància de la ceràmica a la província de València, amb especial menció a Manises i Rocafort.
Taller de Mosaics
Tema Principal: Història i arquitectura de la província de València, des d'abans de la presència romana, a través de l'art del mosaic.
DEMOSTRACIONS GASTRONÒMIQUES
Divendres 7 de novembre:
17.30 h. Cua de Bou- “Cua de bou” d'Algemesí. Restaurant Gastrobar El Brollador per Milagros Gomis Pla.
17.30 h Repartiment d'orxata i “fartons” a càrrec del Club de Producte de “Alboraria Artesans de l’Orxata” – (al costat d'Estand turisme Alboraia).
18.30 h. Tast de Tarongino, beguda típica de Sagunt.
19.30 h. *Pimentó en tonyina per Rubén Fenollar.
Dissabte 8 de novembre:
11.00 h. Tast de vins - Tierra Bobal.
12: 00h. Paella d’hivern de Tavernes de la Valldigna per Santi Escrivá.
13.00 h. Arròs de la núvia i pebrazos sobre parmentier i cruixent de panipuri de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés per Mariel García Ribera.
----------------
17:30 17:30 h Fideuà de Gandia a cargo del presidente de la Asociación Cultural Gastronómica Fideuà de Gandia Avelino Alfaro
18.30 h. Cocteleria intel·ligent - FOTUR
Diumenge 9 de novembre:
11.00 h. “Allipebre” amb bolets de l'Hotel Plaza Alaquàs - Mancomunitat de l'Horta Sud.
12.00 h. “Figatell” d'Oliva per Mario Gorciu, President de Gastroliva.
13.00 h. La cultura de l'arròs, arrossos creatius per Rubén Fenollar.
---------------
17.30 h. Converses Gastronòmiques.
Horaris:
Divendres 7 de novembre: de 17.00 a 20.00 h.
Dissabte 8 de novembre: de 10.00 a 14.00 h. i de 16.00 a 20.00 h.
Diumenge 9 de novembre: de 10.00 a 14.00 h. i de 16.00 a 20.00 h.