Select Page

Vicent Mompó anuncia una nova ajuda per al centre de formació d’alumnes amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual

Oct 2, 2023 | Noticies | 0 comments

  • La Diputació de València tornarà a destinar 100.000 euros en 2024 al projecte ‘La Mare que va’, impulsat per la Fundació Asindown amb l’objectiu de formar als alumnes en hostaleria i turisme per a la seua inserció laboral
  • El president de la corporació, durant la seua visita a les instal·lacions situades en La Marina de València, ha destacat que “és un orgull que a la nostra província comptem amb una iniciativa així d’única i exemplar”

La Diputació de València continuarà col·laborant estretament en el projecte ‘La Mare que va’, el centre, impulsat per la Fundació Asindown, per a la formació en hostaleria i turisme de persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, situat en La Marina de València. Este espai, que s’acaba de posar en marxa al setembre, pretén ser, a més, un lloc on les empreses, institucions i societat en general podran celebrar els seus esdeveniments, fomentant la inclusió sociolaboral del col·lectiu i posant en valor les seues capacitats.

En concret, per a 2024 l’àrea de Turisme de la corporació provincial destinarà un total de 100.000 euros per a ajudar al funcionament del Centre La Mare que Va i també amb l’objectiu de generar sinergies i col·laboració entre este espai i la Diputació de València. Així ho ha anunciat el president Vicent Mompó durant la visita que ha realitzat este dilluns a les instal·lacions situades a costat de Veles e Vents. “Les administracions tenim la responsabilitat de fer costat a este col·lectiu amb plans d’este tipus. Per a nosaltres és un orgull comptar amb una iniciativa així d’única i exemplar a la nostra província, per això la Diputació no podia faltar en ella”, ha declarat Mompó.

La Diputació de València ha estat des del principi implicada en este projecte d’inclusió sociolaboral de la Fundació Asindown. Totes dos entitats van presentar la iniciativa de manera conjunta durant la passada edició de FITUR, i per a la seua posada en funcionament la institució provincial ha invertit 100.000 euros en 2023. En la mateixa també estan col·laborant l’Ajuntament de València, la Generalitat, La Federació d’Hostaleria i La Marina.

Al llarg de la visita, el president Vicente Mompó i el diputat de Turisme, Pedro Cuesta, han recorregut les noves instal·lacions, les obres de les quals han finalitzat este estiu, i han tingut l’oportunitat de saludar a professors i alumnes del centre i conéixer la seua manera de treballar i el funcionament de la seu. Pedro Cuesta ha ressaltat “el potencial que suposa per a la província un lloc com la Mare que va, un projecte pioner perquè va més enllà de la formació gràcies a l’organització d’esdeveniments en els quals els alumnes tindran una participació rellevant”.

Des de la Fundació Asindown, el director de projectes, Samuel Romero, ha subratllat que “rebre el suport de la Diputació de València és clau per a nosaltres i per al projecte La Mare que va. Que les administracions públiques se sumen a estes iniciatives socials significa que la societat està canviant i avança cap a una inclusió real.”

Doble objectiu i sinergies entre entitats

El projecte ‘La Mare que va’ es planteja des d’una doble vessant. D’una banda, oferir a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual una formació de qualitat en hostaleria i turisme, encaminada a la posterior inserció laboral de l’alumnat en tots dos sectors. Però al mateix temps l’espai s’ha concebut com un lloc de dinamització empresarial, cultural i social a través de la celebració d’esdeveniments de tota mena, permetent a l’alumnat ser part de l’organització i el desenvolupament d’estos actes, per a així posar en pràctica el que van aprenent durant la seua formació.

El que es pretén en definitiva és oferir un punt de vista diferent i innovador sobre la discapacitat, donant-li visibilitat i posant en valor les capacitats del col·lectiu, alhora que facilitar experiències que només les persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual són capaces d’oferir. Com resa el claim de la iniciativa, estem davant ‘Una bogeria de proporcions gastronòmiques’.

Quant a l’atractiu de la seu, es tracta d’un entorn obert, inclusiu, verd i dinàmic, on la cuina se situa en el centre de tot, en un espai envidrat per a posar en valor el treball dels nostres usuaris. Així mateix, s’oferixen receptes de cuina saludable, utilitzant productes de proximitat i de temporada. La guinda del centre és espai l’àmplia terrassa envidrada que queda emmarcada entre la platja de la Malva-rosa i el Port de València, perfecta per a la celebració de tota mena d’esdeveniments.

La col·laboració de la Diputació de València amb La Mare que va es completa amb les sinergies entre tots dos organismes, que es concretaran en la participació d’alumnes formats en este centre per a participar en accions de promoció vinculades amb el foment de la gastronomia, com és el cas de fires de Turisme com Fitur a Madrid o fires gastronòmiques com Alacant Gastronòmica i Gastrònoma (València), a més d’altres iniciatives que es recordaran d’entre les dos entitats.