Setmana del Desdejuni Valencià
Gastronomía
La ‘Setmana del Desdejuni Valencià’ se celebra del 27 de novembre a l'1 de desembre amb la participació de més de 40 establiments d'onze municipis de la província.
Totes les persones que prenguen el seu desdejuni valencià (cafè, llet o infusió i una torrada d'oli o de tomaca) en els locals adherits, seran obsequiats amb un suc de taronja natural elaborat amb taronges autòctones certificades per la IGP Cítrics Valencians.
El mapa de locals on es podrà gaudir d'aquesta invitació al suc de taronja ja es pot consultar en www.semanadelsayunovalenciano.es, on també es detallen horaris i preus.
Els onze municipis en els quals es troben els diferents establiments són: València, Puçol, El Puig de Santa María, Cullera, Gandia, Platja de Gandia, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Oliva, Bellreguard i les Alcubles.
La pròpia entitat certificadora dels cítrics de la Comunitat Valenciana s'ha encarregat de fer arribar més de 4.000 quilos de taronja de primera qualitat als establiments de la província de València que participen en la campanya. Aquesta xifra equival a més de 9.500 sucs de taronja natural que en els pròxims dies posaran en valor la qualitat del producte local.
L'edició de 2023 ve impulsada per Hostaleria València i organitzada en col·laboració amb València Turisme i el Consell Regulador IGP (Indicació Geogràfica Protegida) Cítrics Valencians.