La Confederació d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana Conhostur), de la qual forma part la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV), ha posat en marxa una nova iniciativa per a promocionar la gastronomia d’interior, la Ruta de la Cullera.
Del 20 febrer al 5 de març, vint-i-quatre restaurants d’Utiel, Requena, Siete Aguas i Chera ofereixen als seus clients menús especials, amb els plats de cullera com a protagonistes, maridats amb vins de la Denominació d’Origen Utiel-Requena, en els quals es poden trobar receptes tradicionals típiques d’aquests municipis d’interior.
Ajoarriero, olla de poble, gaspatxo, revoltim de botifarra, farinetes, creïlles de pobre, miques, morteruelo, tripes, llonganissa d’orsa, güeña, llesques amb ou… són algunes de les receptes i els plats preparats pels establiments participants en aquesta iniciativa, els menús dels quals, els horaris i els preus es poden consultar en la guia de la Ruta de la Cullera.
Els restaurants que participen en la primera edició de la Ruta de la Cullera són els següents:
Utiel
1. Bar Hostal Restaurante El Vegano
2. Restaurante Garzarán
3. Bar El Chato
4. Restaurante El Carro
5. Hotel Restaurante El Tollo
6. Restaurante Castillo
Requena
7. Hotel Restaurante Doña Anita
8. Restaurante Fiesta
9. Restaurante Los Cubillos Gastrobar
10. Restaurante La Pinada
11. Mesón La Fortaleza
12. Restaurante El Jardín
13. Restaurante D-Vicio
14. Restaurante Santa María
15. Restaurante Alejo
16. Mesón del Vino
17. Casa Bar La Sartén
18. Restaurante Ramos
Chera
19. Restaurante El Pino
20. Restaurante La Posada
Siete Aguas
21. Restaurante Las Moratillas
22. Gambrinus Siete Aguas
23. Restaurante Casa Rosa
24. Restaurante Los 7 Caños Casa Ferrer