Putxero valencià
Putxero valencià
Preparació:
Posarem a coure tota la carn i els cigrons (remullats de la vespra). Passada 1 hora, afegirem les creïlles i la resta d’hortalisses senceres i pelades i courem 40 minuts més. Finalment incorporarem les pilotes (passades per clara d’ou) i mantindrem la cocció 20 minuts.
Colarem i elaborarem un arròs caldós i col·locarem tots els ingredients en fonts per a consumir-los de segon plat amb un bon condiment d’oli d’oliva i sal.
Ingredients
Verdura:
- 250 g de cigrons
- 4 creïlles
- 2 carlotes
- 2 xirivies
- 4 naps de secà
- Un manoll de penques
- Api
- Col arrissada
- All porro.
Vedella:
- 500 g de garreta
- 1 os de genoll
- 1 os de canya amb medul·la.
Gallina:
- 1 habitació posterior.
Porc:
- 250 g de cansalada fresca
- Ossos de corbet.
- 4 botifarres de ceba.
- 2 blanquets.
Pilotes dolces: 250 g de pa ratllat, 200 g de sucre, 3 rovells d’ou, 40 g de mantega de porc, 50 g de cansalada picada, canyella, ratlladura d’una llima. Pilotes salades: 300 g de magre picat, 200 g de pa ratllat, fetge de gallina, 3 rovells d’ou, 40 g de mantega de porc, 50 g de cansalada picada, alls, pinyons, julivert i sal.