Select Page

Putxero valencià

Putxero valencià

Preparació:

Posarem a coure tota la carn i els cigrons (remullats de la vespra). Passada 1 hora, afegirem les creïlles i la resta d’hortalisses senceres i pelades i courem 40 minuts més. Finalment incorporarem les pilotes (passades per clara d’ou) i mantindrem la cocció 20 minuts.

Colarem i elaborarem  un arròs caldós i col·locarem tots els ingredients en fonts per a consumir-los de segon plat amb un bon condiment d’oli d’oliva i sal.

Ingredients

Verdura:

  • 250 g de cigrons
  • 4 creïlles
  • 2 carlotes
  • 2 xirivies
  • 4 naps de secà
  • Un manoll de penques
  • Api
  • Col arrissada
  • All porro.

Vedella:

  • 500 g de garreta
  • 1 os de genoll
  • 1 os de canya amb medul·la.

Gallina:

  • 1 habitació posterior.

Porc:

  • 250 g de cansalada fresca
  • Ossos de corbet.
  • 4 botifarres de ceba.
  • 2 blanquets.

Pilotes dolces: 250 g de pa ratllat, 200 g de sucre, 3 rovells d’ou, 40 g de mantega de porc, 50 g de cansalada picada, canyella, ratlladura d’una llima. Pilotes salades: 300 g de magre picat, 200 g de pa ratllat, fetge de gallina, 3 rovells d’ou, 40 g de mantega de porc, 50 g de cansalada picada, alls, pinyons, julivert i sal.