Fideuà de Gandia
Fideuà de Gandia
Preparació:
Per al caldo
Llavem els peixos i les verdures i els trossegem. En una cassola afegirem oli d’oliva verge, quan estiga calent incorporarem els peixos de roca (la morralla) i els sofregirem. Incorporarem les verdures i les sofregirem també. Afegim 5 litres d’aigua freda. Quan comece a bullir llevem la bromera i ho deixem coure 40 minuts, colem el caldo i el reservem.
Per a la fideuà de Gandia
Col·loquem la paella amb l’oli a foc moderat. Quan l’oli estiga calent, afegim les gambes i les cigales, les sofregim un poc i les reservem. Afegim l’all picat i la ceba ratllada, quan estiguen daurats incorporarem el pebre roig i la tomaca remenant-ho perquè no es creme. Afegim el rap, el safrà, donem unes voltes i afegim el fons de peix ben calent (2 litres aproximadament). Incorporem els fi deus i rectifi quem de sal i colorant. És important mantindre els cinc primers minuts a màxima potència. Aquesta classe de fi deus necessiten de 10 a 12 minuts de cocció, en els últims tres minuts col·loquem les gambes i les cigales per damunt de forma uniforme fi ns que quede al punt. Deixem reposar 5 minuts i ja està a punt per a servir. Es recomana usar un recipient de la paella de 47 cm de diàmetre per a la seua òptima elaboració.
Ingredients
Ingredients per a 6 persones:
Per al caldo:
- 1,5 kg de peix de roca (morralla) de la llotja de Gandia.
- 200 g de tomaca.
- 1 ceba.
- 1 nyora.
- 1 porro.
- 1 carlota.
- Julivert
- 100 ml d’oli d’oliva verge.
Per a la fideuá de Gandia:
- 500 g de rap.
- 6 gambes roges.
- 6 cigálas de Gandia.
- 200 g de tomaca picada.
- 1 ceba ratllada.
- 30 g de pebre roig dolç.
- 600 g de fideu del núm. 3.
- 150 ml d’oli d’oliva.
- Safrà de bri.
- Un gra d’all.